Păsările Clujului au fost incluse într-un atlas care se lansează miercuri

Societatea Ornitologică Română (SOR), prin Biroul Teritorial Cluj va lansa miercuri, 15 noiembrie 2017,  de la ora 18.00, în Clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” cartea „Atlasul Păsărilor”.

„Vom prezenta cartea, importanța acesteia în contextul urbanizării accelerate din orașul nostru și utilitatea ei – este practic un ”manual” excelent pentru toți cei interesați de ornitofauna Clujului, de protecția zonelor cu diversitate ridicată din oraș, de realizarea unor lecții de biologie în natura urbană, de turism orientat către observarea păsărilor sau de planificare urbanistică prietenoasă cu natura”, transmit organizatorii.

Scanează codul QR și ascultă cântecul păsărilor

Atlasul Păsărilor Clujului este primul atlas urban avifaunistic din România, oferind informații despre speciile care pot fi întâlnite în orașul nostru, fotografii sugestive, coduri QR pentru a putea asculta cântecul specific și hărți de distribuție.

„El completează acțiunile noastre din ultimii ani privind protecția păsărilor (montare de cuiburi artificiale, hrănitori și panouri informative în parcureile din oraș) și educația pentru natură. Atlasul va fi distribuit gratuit școlilor, universităților, bibliotecilor, organizațiilor și persoanelor care sunt implicate în protecția păsărilor și a naturii”, transmit reprezentanții SOR.

Mai multe detalii AICI. 

Postaţi un comentariu