Opera Aperta revine în Piața Unirii cu două spectacole la început de septembrie

Foto arhivă: Dan Bodea

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, invită publicul clujean la o nouă ediție a festivalului liric în aer liber, Opera Aperta!. Evenimentul va avea loc la o zi după Concertul de deschidere a Stagiunii 2018 – 2019, pe esplanada teatrului din Piața Avram Iancu, în data de 1 septembrie (ora 20.00) când spectatorii vor avea parte de un colaj muzical de momente orchestrale, solistice, de ansamblu și corale reprezentative interpretate de soliștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Astfel, Duminică, 2 septembrie 2018, de la ora 20:00 și marți, 4 septembrie 2018, de la ora 20:00, Piața Unirii din Cluj-Napoca va fi din nou cuprinsă de magia lirică a două spectacole de operă, prezentate în premieră pe scena neconvențională din Piața Unirii: „ELIXIRUL DRAGOSTEI” de Gaetano Donizetti și ”TURANDOT” de Giacomo Puccini.

Ambele evenimente sunt cu acces liber pentru publicul spectator.

Prima seară muzicală, duminică, 2 septembrie 2018, ora 20:00, poartă amprenta compozitorului Gaetano Donizetti, într-o reprezentație a spectacolului „Elixirul dragostei”, aflat sub semnătura regizorului italian Matteo Mazzoni și prezentat în premieră pe scena clujeană în luna februarie 2018. Invitatul special al serii va fi bas-baritonul Zoltan Nagy, interpret liric și actor versatil, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, aclamat pe marile scene ale lumii și deținător al titlului de cel mai tânăr solist al Wiener Staatsoper. Alături de interpretul rolului Dulcamara – șiretul comerciant al elixirului magic, distribuția completă a spectacolului-eveniment se bucură de participarea soliștilor clujeni Lucia Bulucz (Adina), Eusebiu Huțan (Nemorino), George Godja (Belcore), Oana Trîmbițaș (Gianetta), Alin Barna (Notarul), acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Bagheta îi revine distinsului dirijor David Crescenzi. Spectacolul este prezentat în parteneriat cu Teatrul Csokonai Színház din Debrecen.

Farmecul orientului îndepărtat va cuprinde publicul în mrejele sale în cea de-a doua seară a evenimentului, 4 septembrie 2018, de la ora 20:00, prin povestea emoționantă a prințesei Turandot, în ultima și cea mai apreciată capodoperă semnată de Giacomo Puccini. Spectacolul o are ca invitată specială în rolul titular pe celebra soprană coreeană Lilla Lee, interpretă a neînduplecatei prințese Turandot, care a făcut-o celebră la nivel internațional. Îi vor fi alături pe scenă soliștii Irina Baianț – tânăra soprană română, câștigătoare a numeroase concursuri naționale și internaționale, care impresionează prin impozantele sale calități vocale (Liù), Hector Lopez (Calaf, Principele necunoscut), Simonfi Sandor (Timur), Cristian Hodrea (Ping), Eusebiu Huțan (Pong), Cristian Mogoșan (Pang), Petru Burcă (Un mandarin), Ruslan Bârlea (invitat – Împăratul Altoum), acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, alături de Corul ”Junior-Vip” al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și al Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Dirijor: Anca Mona Mariaș. Regia artistică este semnată de Rareș Trifan, iar scenografia îi aparține lui Mihai Ciupe. Partitura poartă amprenta compozitorului italian David Crescenzi.

Proiectul ,,Opera Aperta 2018″ este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, fiind susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul Anului Centenar.

Postaţi un comentariu