O echipă de studenți UTCN-iști a câștigat locul 1 la Seismic Design Competition

Astfel arată proectele participante la concursul Seismic Design Competition

Studenții Facultății de Construcții și ai Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca au obținut locul I la competiția internațională Seismic Design Competition care s-a desfășurat în perioada 21 – 25 iulie 2014, în capitala statului Alaska, Anchorage.

În ciuda competiției de renume mondial, tinerii clujenii au reușit sî încheie comeptiția cu două premii 1, unul în cadrul competiției de design seismic și unu la secțiunea „Communication skills”, unde juriul a premia echipa cu cele mai bune prezentări. Echipa câștigătoare este formată din nouă studenți ai Facultății de Construcții și doi de la Facultatea de Arhitectură din cadrul UTCN.

La acest concurs au participat 28 de universități din America inclusiv Statele Unite, printre care prestigioasele UCLA, Stanford, University of California-Berkeley. Structura din lemn de balsa pe care au construit-o studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-a dovedit a fi cea mai rezistentă la cele 3 simulări seismice la care a fost supusă. Potrivit purtătorului de cuvânt al UTCN, primele două simulări la care structura concurenților clujeni a fost supusă au presupus îndeplinirea unui anumit punctaj fixat de juriu, în timp ce cea de-a treia simulare a presupus ca structura să facă față seismului simulat.

Echipa universității se va întoarce în țară în cursul zilei de miercuri și cu premiul I pentru secțiunea communication skills care se acordă acelor participanți care dovedesc abilități deosebite de prezentare, comunicare și interacțiune. Studenții UTCN-ului nu se află la prima ispravă de acest gen, o altă echipă reușind să se claseze pe locul trei la ediția din 2013 a Seismic Design Comeptition desfășurată la Seattle.

Postaţi un comentariu