Noul regulament pentru plimbarea câinilor se dezbate în 6 august

Conform noului regulament, stăpânii de câini nu vor mai avea voie să se plimbe cu patrupedele în spații publice (Foto: Dan Bodea)

Primăria Cluj-Napoca a stabilit data pentru dezbaterea prevederilor regulamentului privind accesul, circulaţia şi plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca.

Dezbaterea va avea loc miercuri, 06 august 2014, ora 15.00,  în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Unele prevederi ale acestui regulament au iscat numeroase nemulţumiri în rândul proprietarilor de animale de companie, fapt pentru care s-a decis organizarea acestei dezbateri publice.

Astfel, potrivit noilor reguli, stăpânii au voie să își plimbe patrupedele doar în câteva locuri aflate la periferia orașului, nu au voie să fie gălăgioși când le plimbă, mai exact nu îţi poţi striga animalul de companie, iar câinii trebuie neapărat plimbați în ham sau lesă, pentru cei de talie mare fiind necesară utilizarea botniței. Aceasta în condiţiile în care „locurile special amenajate” sunt departe de a fi amenajate.

Setul de reguli cuprinde 13 articole cu propuneri de obligativități pentru posesorii de câini, dar și setul de sancțiuni pe care aceștia ar urma să le primească în cazul încălcării lor, sancțiuni care pornesc de la 200 de lei și pot ajunge chiar la 900 de lei.

Postaţi un comentariu