Monumentul simbol “Dijon la Cluj-Napoca” a fost instalat pe Aleea Orașelor înfrățite

Zona dedicată oraşelor înfrăţite cu Clujul s-a îmbogăţit astăzi cu spaţiul verde şi monumentul simbol «Dijon la Cluj-Napoca» inaugurate pe malul râului Someş, acestea fiind amplasate alături de alte construcții sau obiecte simbolice pentru orașe cu care Clujul are relații de înfrățire, precum cabina telefonică britanică – oferită de către orașul înfrățit din UK, Rotherham, masa din granit de la Namur, Belgia, sau panourile cu reproduceri istorice din Suwon, Coreea de Sud.

Cu aceeași ocazie a avut loc întâlnirea de final de proiect a unui schimb de tineri organizat între cele două orașe înfrățite, Cluj-Napoca și Dijon, respectiv localitatea italiană Reggio Emilia, proiect numit “Voluntariat, Tineret și Reciprocitate” la care au participat 6 tineri din cele trei orașe. Două tinere din Cluj-Napoca și-au desfășurat activitatea în cadrul proiectului pe tema mediu și ecologie urbană la Serviciul de ecologie urbană din cadrul Primăriei din Dijon și la Grădina de Științe din Dijon, respectiv pe tema implicarea tinerilor la nivel internațional în cadrul Fundației l’Atelier Mobilité Léo Lagrange. La Cluj-Napoca, doi tineri din Dijon și-au desfășurat activitatea în jurul temei biodiversității. 

Concret, în cadrul acestui proiect internațional s-a dorit realizarea unor spații verzi în cele două orașe partenere. De exemplu, clujeanca Ioana Balabuc a obținut alocarea unui teren pentru realizarea unui spațiu verde «Cluj-Napoca la Dijon». La rândul lor, cei doi tineri din Dijon aflați la Cluj-Napoca au contribuit la realizarea unui spațiu verde «Dijon la Cluj-Napoca». În acest sens, un spațiu a fost alocat pe malul Someșului, pe aleea orașelor înfrățite și un soclu a fost construit pentru realizarea unui monument simbol al orașului Dijon. Pentru decorarea acestui monument simbol s-a primit de la Primăria din Dijon patru plăci din bronz cu imaginea bufniței, simbolul orașului înfrățit.

Distribuie:

Postaţi un comentariu