Mihai Seplecan a preluat șefia județului

Consilierii județeni l-au desemnat pe vicepreședintele Mihai Seplecan să preia atribuțiile de președinte interimar la Consiliul Județean Cluj. 19 au votat pentru, au fost două abțineri și un vot împotrivă. Nouă consilieri nu au votat.

„În primul rând sper să nu fiu din nou supendat de către domnul prefect. Asta e cel mai important lucru. Aceste proiecte de hotărâri au fost aprobate cu noua majoritate din CJ. Dacă vor fi alegeri în trei luni de zile pentru că își va da demisia domnul Uioreanu foarte bine, dacă nu, să putem continua ceea ce am început. Ca priorități sunt cel al gropii de gunoi, unde sunt probleme. Chiar azi am avut o întrevedere cu domnul Vereș care a anunțat că de mâine închide groapa și care după întrevederea cu mine mi-a promis că nu va face acest lucru în perioada următoare. Apoi important e proiectul cu drumurile județene. La drumul de la Fizeșu Gherlii mâine voi face o vizită de lucru. O să continui să văd și cum e situația de la Ic-Ponor, dar mai departe și situația de la aeroport. Și tot ce vom putea face împreună cu consilierii de la PNL, PDL și PPDD. Țin să mulțumesc consilierilor PPDD care toți de data aceasta au votat cu mine pentru că au dat dovadă de maturitate, bun simț și caracter. dar vreau să felicit sincer și PSD-ul pentru că de data aceasta nu a mai fost acea tensiune ca la ultima ședință, nu a fost ceartă, toate s-au derulat frumos, într-o manieră civilizată. Iar instanțele vor clarifica situația. Vreau să am o discuție cu cei de la PSD pentru ca să intrăm în normalitate”, a precizat proaspătul ales președinte.

Pe de altă parte cei de la PSD, care nici nu au participat la vot la cele trei proiecte, susțin că ceea ce s-a votat nu respectă legea, întrucât noile hotărâri au același conținut cu cele adoptate la ședința precedentă și care deja au fost suspendate de prefect, urmând ca instanțele să deciedă asupra legalității lor. Social/democrații argumenteayă că atâta timp cât aceste hotărâri fac obiectul unui proces nu se pot adopta hotărâri cu un conținut similar.

Postaţi un comentariu