MIACN 2016: 86 de zile până la start și o creștere cu 60% a înscrierilor

Foto: Dan Bodea

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca va avea loc anul acesta pe 17 aprilie 2016 la Cluj-Napoca, când peste 4.000 de concurenți se vor alinia la linia de start de pe Cluj Arena.

Probele disponibile anul acesta sunt tehnice: maraton, semimaraton, cros de 10 km, maraton ștafetă  și necompetitive: crosul de 6 km și crosul de 2 km dedicat copiilor. O noutate tehnică o reprezintă crosul de 10 km adăugat probelor competitive. Crosul este dedicat alergătorilor începători care doresc să se bucure de atmosfera unui de concurs de alergare urbană chiar dacă nu au pregătirea necesară să parcurgă probele mai lungi sau chiar dacă nu au o echipă căreia să i se alăture pentru a concura la proba de maraton ștafetă.

Înscrierile s-au deschis la 1 octombrie 2015 și în primele trei luni organizatorii au înregistrat față de ediția anterioară o creștere de 50 % a participărilor la proba de maraton, de 70 % a participărilor la semimaraton și de 60 % a participărilor la proba de maraton ștafetă.

Printre surprizele pregătite în 2016 și dezvăluite recent de organizatori se numără cele 1.300 de jambierele de compresie CEP pe care concurenții de la probele de maraton și semimaraton le vor primi în momentul ridicării kit-ului de concurs din Zona Expo MIACN 2016 de la Cluj Arena. Surpriza a fost primită cu entuziasm de alergători, deoarece jambierele oferă o compresie care îmbunătățește circulația sângelui și reduce durerile musculare care apar frecvent în sporturile de anduranță.jambiereÎnscrierile la concurs la toate cele șase probe vor rămâne deschise până în momentul ocupării locurilor  disponibile comunicate pe pagina dedicată de pe website-ul competiției. Traseul va străbate centrul istoric al orașului și întreg circuitul de alergare va fi presărat cu puncte și momente de divertisment.

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție ca o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țară și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca ca oraș sportiv european.

Runners Club este o asociație sportivă care promovează alergarea ca sport de masă prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, cros-uri și maratoane. Asociația organizează gratuit și periodic sesiuni de alergare și antrenament pentru alergătorii din Cluj-Napoca, și acțiuni de educație sportivă menite să crească gradul de conștientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice și psihice ale alergării.

Postaţi un comentariu