Mai sunt două zile până la Semifinala Eurovision din Salina Turda. Primarul minicipiului Turda, Cristian Matei: „Suntem în grafic!”

Foto: Maria Man

Mai sunt două zile până la una dintre cele mai așteptate semifinale ale concursului internațional Eurovision care va avea loc duminică seara, de la ora 21:00, în premieră, în Salina Turda.

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei,  cel care a avut ideea organizării evenimentului la 90 de metri sub pământ, a declarat că pregătirile sunt în grafic și că duminică seara, iubitorii longevivului concurs vor avea parte de multe surprize plăcute.

Citiți și: Călătorie spre Eurovisionul din centrul Pământului

Primăria Turda a organizat un concurs prin care turdenii, dar nu numai, au avut șansa să câștige o invitație la evenimentul de duminică seară, care va fi transmis în direct pe programele Televiziunii Române. Fiind un show de televiziune, Doina Gradea, directorul interimar al Televiziunii Române, a precizat că tocmai din acest motiv, invitațiile la eveniment sunt limitate. Aceasta a dat asigurări înainte că toate pregătirile care s-au făcut pentru ca semifinala să aibă loc în Salina Turda, nu vor afecta în niciun fel integritatea obiectivului turistic.

„Alte saline din țară ne-au întrebat după ce am anunțat faptul că evenimentul va avea loc la Salina Turda, de ce nu am ales altă salină. Răspunsul nostru a fost simplu: alte saline nu ne-au invitat!”, Doina Gradea. / Foto: Maria Man

„Niciun centimetru nu va fi afectat. În plus toți cei care vor participa la spectacol, vor fi în siguranță. Au fost luate toate măsurile în acest sens. Trebuie să îl felicit pe domnul primar Cristian Matei. A fost cel mai curajos primar, întrucât ideea organizării concursului în Salina Turda, i-a aparținut acestuia. Nu știam dacă noi, cei din TVR avea acest curaj. Vom scrie o filă importantă de istorie aici. Este o premieră absolută ceea ce se va întâmpla duminică! Anul acesta, în anul centenarului, sloganul sub care este organizat concursul este Eurovision unește România. Am organizat semifinalele în cinci locații speciale unde sunt studiouri teritoriale ale TVR-ului.

Le mulțumesc colegilor mei de la Cluj, ei sunt eroii noștri. Televiziunea publică nu a mai avut în ultima vreme atât de multe evenimente. Am avut unele probleme, dar le-am rezolvat. Am emoții foarte mari pentru că deja și-au anunțat prezența la Salina Turda foarte multe personalități și suntem deosebit de onorați pentru acest lucru. Nu spun nume, veți descoperi în ziua evenimentului. Noi acum am creat un precedent. Oricine va dori să organizeze în Salină un astfel de eveniment, își va aminti mereu că noi am fost primii”, a spus Doina Gradea.

Audiență

„Mi-aș dori să avem o audiență din ce în ce mai mare, dar aici e vorba despre concurența dintre televiziuni, nu are neapărat are legătură cu locația în care va avea loc Eurovision. Locația a atras atenția în special televiziunilor din afara țării. Pentru a avea audiență mare, trebuie să investim constant și să le dam oamenilor ce își doresc.Acest lucru nu se poate de pe o zi pe alta”, Doina Gradea.

Ținute groase, pe măsura temperaturii 

Prezentatorii concursului, Diana Dumitrescu și fostul concurent Eurovision, Cezar Ouatu, au sosit la Turda și așteaptă emoționați momentul în care vor păși pe scena instalată la 90 de metri sub pământ, în calitate de gazde ale evenimentului.

Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu/ Foto: Maria Man

„Sunt foarte emoționată. Îmi era teamă că îmi va dârdâi vocea din cauza frigului, dar mi-am schimbat ținutele pe care le aveam pregătite pentru eveniment. Voi fi foarte îmbrăcată. Am fost în Salina Turda în perioada când aveam 3, 4 anișori. Chiar dacă va fi frig, sunt convinsă că Cezar mă va încălzi cu glumele lui, în culise”, a spus actrița în cadrul unei conferințe de presă.

Cezar a mărturisit că pentru acesta Eurovisionul a fost mereu o provocare, atât din postura de concurent, cât și din cea de prezentator. „Pentru mine e o provocare.  Nu credeam că voi cânta sau voi prezenta vreodată ceva la 90 de metri sub pământ și mai ales în viață”, a glumit acesta. „Nu mă consider prezentator, ci mai degrabă gazdă sau complice al celor care cântă. Eurovision e un fel de serial al vieții mele în cadrul căruia am jucat mai multe roluri”, a spus Cezar.

Cezar: „Cred că au fost și ani mai buni”

Întrebat fiind ce părere are despre concurenții din acest an, Ouatu și-a „accesat” „onestitatea artistică-muzicală”: „Cred că anul acesta sunt câteva creații bune. Cred că au fost și ani mai buni. Ceea ce s-a filtrat după preselecții, reprezintă piese cu un potențial foarte mare. Fiecare dintre noi, și eu și Diana, avem anumiți preferați. Dacă unul dintre favoriții mei ar reprezenta România mai departe, cred că aceștia ar avea șanse să se claseze între primii zece. Vom vedea ce se va întâmpla. Deocamdată ne dorim să cântăm, să ne bucurăm și să ducem mai departe, la București, cei trei finaliști, dintr-un loc inedit, dintr-o salină”, a spus Ouatu.

Citiți și: Elena Gheorghe şi Ad Libidum Voices susţin recitalurile semifinalei Eurovision din Salina Turda

Postaţi un comentariu