Magia pregătirilor de Crăciun

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Pregătirile pentru Crăciun sunt un motiv de bucurie pentru întreaga familie, fie că vorbim despre vedeta sărbătorii, bradul de Crăciun, sau masa festivă în jurul căreia ne adunăm alături de cei dragi. Pentru 2014 tendinţele de a orna bradul şi masa de Crăciun aduc şi o întoarcere la decoraţiunile confecţionate din materiale naturale, cum este lemnul.

Totul porneşte cu alegerea unei teme, pentru că fiecare Crăciun trebuie să fie diferit. Aşa că poţi să îţi laşi imaginaţia să zboare. După ce ai ales o culoare şi o temă poţi începe să construieşti noul decor de Crăciun. De la decoraţiuni şi felicitări, la hârtie de ambalaj şi lumânări, totul trebuie sa fie în acelaşi ton.

De exemplu, dacă ai ales o combinaţie de roz (pentru fete) şi gri (pentru băieţi) pentru decor, atunci foloseşte cele două culori şi la glazura prăjiturilor, dar şi hârtia de ambalaj pentru cadouri trebuie să fie în aceste două culori. Alege lumânările potrivite care vor împodobi masa şi camerele, la fel şi globurile şi beteala, în acelaşi joc de roz şi gri.

interior-inspiration-classic-country-french-home-christmas-living-room-decor-with-wooden-sloped-plafond-over-classic-living-sets-as-well-as-old-fireplace-in-attic-room-ideas-30-dazzling-christmas-liv

Bradul de Crăciun

Bradul de Crăciun trebuie să fie o adevărată splendoare. Iar în privinţa culorilor pe care le folosim au revenit la modă podoabele roşii, în toate nuanţele, de la burgundy, la fucsia. La modă mai sunt şi albul pur şi strălucitor şi decoraţiunile confecţionate din material natural, precum lemn, scorţişoară, conuri, scoarţă de copac, sfoară sau sac, potrivit libertatea.ro.

Roşul reprezintă tematica predominantă în ceea ce priveşte decoraţiunile de Crăciun, pentru că oferă unei încăperi bogăţie şi eleganţă. Nuanţa se regăseşte în catifea, globuri decorative, trandafiri uscaţi, lumânări, ceramică lăcuită, plastic şi sticlă.

Albul va fi reinventat în acest sezon sub formă de gheaţă şi zăpadă, în contrast cu texturile de roşu. Putem folosi în aranjamente mere de ceară suflate cu sclipici, flori „îngheţate”, pene, puf şi blană sintetică, multă zăpadă artificială, brazi albi sau „ninşi”, conuri vopsite.

Naturalul se bazează foarte mult pe materiale tradiţionale. Aşa că putem utiliza conuri, scorţişoară, scoarţă de copac, beţe, crengi şi multe alte elemente din natură pentru a crea brazi inediţi şi, de ce nu, globuri, beteală sau decor pentru cadouri.

Christmastree-womenmomsblog

Sigur că fiecare poate decora bradul după propriile gusturi. Iată şase tendinţe diferite dintre care puteţi alege: Bradul cu jucării – pentru iubitorii de animale o opţiune sunt brazii de Crăciun decoraţi cu jucării mici reprezentând animăluţe; Elegant- bradul acoperit cu zăpadă este în trend, iar dacă îl decorezi cu ornamente albe precum fulgii de cristal şi ghirlandele albe, vei obţine o atmosferă de poveste; Color blocking- în acest an dacă te-ai plictisit de clasicul roşu pentru ornamentele de brad, poţi să te joci cu rozul sau movul pentru a-i da pomului de Crăciun un look mai deosebit; Bradul rustic- daca vrei să optezi pentru un look mai rustic, treci la treabă şi confecţionează-ţi propriile ornamente din crenguţe subţiri pe care să le legi în formă de stea, foloseşte conuri de brad, foloseşte bomboanele pentru a orna bradul; Minimalist – decorul minimalist te poate scuti de efort, aşa că ajung globurile de acelaşi tip sau culoare, iar rezultatul va fi un brad simplu şi elegant; Sofisticat- în cazul în care vrei ca bradul tău să fie original şi sofisticat poţi să renunţi la culorile tradiţionale şi să foloseşti o nuanţă palidă de crem.

În privinţa betelei pe care o foloseşti pentru Crăciunul lui 2014 la modă este beteala din organza, satin, dantelă. Nu se mai poartă beteala clasică, aluminată, şi nici cea din plastic, aceste materiale fiind acum înlocuite de texturi fine, textile. În afară de globuri şi beteală, orice brad care se respectă trebuie „înnobilat” cu şiraguri de perle. Vârful îl împodobeşti cu funde mari, din acelaşi material cu beteala. Iar la final aprinde luminiţele alături de cei dragi ca să savuraţi împreună cât mai bine acest moment deosebit.

Cadourile de Crăciun

Cadourile din jurul bradului de Crăciun completează imaginea de sărbătoare. Acestea trebuie să fie împachetate cu grijă şi fiecare cadou trebuie să conţină o felicitare cu numele invitatului. Hârtia de ambalaj, funda, chiar şi culoarea cu care sunt scrise felicitările trebuie să fie în ton cu restul decorului de sărbătoare.

Masa de Crăciun

decoratiuni-aranjamente-masa-craciun

Cu toţii ne bucurăm atunci când ne adunăm în jurul mesei festive de Crăciun. Care trebuie să fie nu numai încărcată cu bunătăţi, ci şi să fie împodobită de sărbătoare. Aşa că faţa de masă şi decoraţiunile de masă trebuie să fie şi ele în ton cu bradul de Crăciun. Practic elementele bradului de Crăciun trebuie să fie şi ele prezente pe masă. Sau poţi împodobi cu ele lustra şi poţi decora şi pereţii încăperii în care pui masa. Foarte apreciate de invitaţi sunt aşa numitele Mărturii de Crăciun. Cele mai frumoase sunt cele confecţionate din scorţişoară, conuri de brad, ghinde, ramuri de brad, înnobilate cu felii de portocală uscate, etc

Sigur că nu ar fi Crăciun fără colinde. Aşa că asigură-te că urările şi colindele de Crăciun nu lipsesc din ambient.

Postaţi un comentariu