Lucrările de extindere a Tetarom I sunt finalizate

eepurl.com

Proiectul de extindere a Parcului Industrial Tetarom I a fost finalizat. preşedintele Consiliului judeţean, Alin Tişe a anunţat astăzi că au fost încheiate lucrările la  o clădire nouă de birouri, două hale de producţie şi depozitare precum şi a un imobil administrativ, acestea urmând a fi predate către TETAROM S.A.

În contextul în care interesul agenţilor economici este unul extrem de mare, cu mult peste capacitatea oferită parcului industrial Tetarom I ca urmare a extinderii, în perioada următoare va fi realizat drumul de acces în zona extinsă. Tododată s-a reușit stabilizarea versantului nordic al dealului din cadrul Parcului Industrial Tetarom I. De asemenea, pentru a se reuşi stabilizarea în întregime a versantului afectat, inclusiv în porţiunea ce ţine de Muzeul Etnografic sau de Pădurea Hoia, se doreşte realizarea unui proiect mult mai amplu, în baza unor soluţii furnizate de experți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, potrivit cărora urmează să se monteze piloni în adâncime şi să se realizeze platforme de beton care vor putea fi folosite ulterior ca şi fundaţii pentru alte posibile clădiri. În acest fel, parcul industrial Tetarom I, în formula extinsă, va face practic obiectul unei noi extinderi.

În ceea ce priveşte proiectul TETAROM IV, Tişe a anunţat că a fost deblocată situaţia legată de avizul de mediu şi a fost depusă documentația de reautorizare a drumului ce leagă Parcul Industrial TETAROM IV cu drumul naţional, respectiv cu centura ocolitoare, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Cluj.

De asemenea, s-a regândit traseul legat de drumul din interiorul parcului, reuşindu-se reducerea traseului cu aproximativ 300 mp. Astfel, în contextul în care în prezent proiectul este în curs de reautorizare la Feleacu, ulterior acestui moment se vor începe lucrările pentru construcția drumului de acces în parcul industrial, finalizarea halei industriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii și realizarea racordurilor electrice. În acest fel, se vor putea finaliza lucrările pe porţiunea halelor, urmând ca restul terenului din cadrul Parcului Industrial TETAROM IV să fie pus la dispoziţia posibililor investitori. Valoarea totală a execuției lucrărilor, conform contractului încheiat în 2014 este de 36.355.757, 95 lei, executanţii fiind SC ACI Cluj SA, SC Electromontaj SA, SC Nordconformest ESA SA, SC Erbi Prodcom SRL. Termenul de realizarea este de 44 de luni.

În ceea ce priveşte proiectul de realizare a celui de-al cincilea parc industrial TETAROM procedurile ce trebuie urmate sunt în derulare. Astfel, administraţiile locale din Câmpia Turzii şi din Luna şi-au exprimat deschiderea de a se implica şi de a sprijini acest proiect, primarul comunei Luna reconfirmând disponibilitatea de a pune la dispoziţie terenul. Au fost deja demarate studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, ridicările topo, precum şi toate celelalte proceduri necesare.

Postaţi un comentariu