Linie suplimentară de gardă la Spitalul de Boli Infecţioase după ce a crescut numărul cazurilor de gripă

Peste 100 de clujeni ajung zilnic în această perioadă la Camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase cu viroze respiratorii şi complicaţii ale acestora. Ca urmare conducerea spitalului a decis suplimentarea cu încă o linie de gardă a activităţii acestei unităţi medicale aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj.

Măsura are un caracter temporar şi este valabilă pentru lunile februarie şi martie, fiind justificată în principal de faptul că începând cu luna ianuarie s-au înregistrat şi se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de gripă. Pe acest fond, a crescut şi incidenţa virozelor respiratorii şi a complicaţiilor  acestora, fiind astfel favorizată creşterea numărului de cazuri de pneumonii şi infecţii respiratorii.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, numărul pacienţilor care se adresează Camerei de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase pe parcursul a 24 de ore depăşeşte deja 100, preconizându-se ca acesta să crească în lunile februarie şi martie. Astfel, de exemplu, în intervalul de timp cuprins între ora 14.00 a zilei de luni, 30 ianuarie 2017 şi ora 8.00 a zilei de marţi, 31 ianuarie, numărul de pacienţi a trecut de 100, iar ambulanţele care au adus cazuri grave, atât din unităţile de primire a urgenţelor cât şi la solicitări, au fost în număr de 10.

,,Această măsură preventivă pe care am luat-o, de a introduce temporar o linie de gardă în plus, are rolul de a veni în sprijinul pacienţilor, aceştia nefiind astfel puşi în situaţia de a aştepta un interval mare de timp în aceleaşi încăperi în care se află un număr mare de persoane cu boli transmisibile şi într-o perioadă în care numărul ambulanţelor care aduc pacienţi critici este unul ridicat” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Linia suplimentară de gardă va funcţiona în fiecare zi din lunile februarie şi martie, fiind deservită de către patru medici.

Postaţi un comentariu