Licitaţie nouă pentru drumul de la Ic-Ponor

Modernizarea celor 20, 5 kilometri de drum la Ic-Ponor se va face numai după o nouă licitaţie. Consiliul Judeţean a primit prima sentinţă în procesul intentat de cei de la MBS prin care se solicita rezilierea contractului şi restituirea garanţiei de bună execuţie, dar şi despăgubiri.

„Am fost la Bucureşti şi am discutat despre continuarea acestui proiect foarte important pentru că e vorba despre o zonă turistică. Acolo proiectul a început în 2009 şi au fost acceptate 5 acte adiţionale. Al şaselea act deşi a fost acceptat de Consiliul Judeţean constructorul nu a vrut să şi-l însuşească. Aşa că lucrările au fost oprite”, a explicat vicepreşedintele Consiliului judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

Acesta a precizat că s-a cerut o expertiză care a arătat problemele de la construcţia drumului şi s-a făcut şi o sesizare către DNA referitor la acest contract.

Practic în cadrul lucrării, în prezent, mai este necesară turnarea asfaltului pe 20 de kilometri, fostul constructor turnând asfalt doar pe 600 de metri. „Ca urmare pregătim documentaţia pentru o licitaţie în regim de ugenţă ca să terminăm lucrările. Asfaltarea este eligibilă la banii europeni, iar restul cheltuielor care nu vor fi eligibile le vom acoperi de la bugetul judeţului”, a mai spus Oleleu.

Pe de altă parte şeful serviciului juridic din CJ, Claudiu Salanţă a precizat că instituţia va face recurs la sentinţa instanţei pentru a nu trebui să înapoieze firmei garanţia de bună execuţie.


Publicitate

Postaţi un comentariu