Licitaţie cu ghinion: soarta gunoaielor stradale din Cluj din nou în aer

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a anulat pentru a doua oară licitaţia privind salubrizarea stradală şi deszăpezirea în Cluj-Napoca. De data aceasta CNSC a admis contestaţiile depuse în 10 iunie de Rosal Grup, Romprest Service şi Compania de Salubritate Brantner.

Rosal a contestat decizia din 1 iulie a primăriei clujene prin care s-a atribuit contractul de concesionare, având ca obiect „Concesionarea serviciului de salubrizare stradală şi deszăpezire din municipiul Cluj-Napoca”, către ascocierea S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A. – S.C. Retim Ecologic Service S.A. – S.C. RER Ecologic Service S.R.L. – S.C. RER Ecologic Service Galaţi S.R.L.. Mai exact, Rosal a solicitat anularea raportului procedurii prin care comisia de evaluare a desemnat eligibilă şi câştigătoare oferta RER Ecologic Servic, dar şi anularea adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire şi obligarea autorităţii contractante de a reevalua oferta asocierii şi anularea procedurii de concesionare

Pe de altă parte Romprest a cerut anularea documentelor de atribuire a licitaţiei, reluarea procedurii din faza de evaluare a ofertelor, reevaluarea ofertei sale şi respingerea ofertelor celor două asocieri declarate câştigătoare, ca fiind neconforme.

Şi Brantner a cerut anularea rezultatului procedurii de achiziţie publică pentru lotul nr. 2, prin care asocierea S.C. RER Ecologic Service Buzău S.A.– S.C. RER Ecologic Service Bucureşti REBU S.A. a fost declarată câştigătoare, anularea raportului procedurii de atribuire şi, pe cale de consecinţă, anularea procedurii de achiziţie publică şi obligarea autorităţii contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul litigiu.

Pe de altă partea asocierea de firme câştigătoare a contractului a cerut CNSC respingerea ca nefondate a celor trei contestatţii.

CNSC a decis însă admiterea celor trei contestatii aşa că a anulat din nou procedura de achiziţie publică, pentru loturile I şi II. Împotriva deciziei se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

O primă licitaţie care a fost câştigată, în luna martie, de către compania bucureşteană Supercom, a fost anulată după ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a decis că Supercom ar fi fost favorizată de Primărie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu