Liceenii învață ABC-ul democrației, la „Future Talks”

Între 28-29 octombrie 2017, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) va avea loc conferința Future Talks, un proiect educativ pentru liceenii interesați de implicarea civică și de funcționarea statului.

Cele două zile vor fi consacrate întâlnirii dintre participanți și specialiști din domenii precum administrația locală, diplomația, sistemul de învățământ, studiile sociologice sau jurnalismul politic. Începând cu ora 10.00, invitații vor susține cursuri introductive axate pe fundamentele democrației sau prezentări inspirate din propria carieră, urmând ca fiecare expunere să se încheie cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, precum și cu o discuție liberă între liceeni, pornind de la temele propuse. Vor fi abordate, printre altele, aspecte precum separarea puterilor în stat, rolul instituțiilor de la nivel național și local, direcția educației în România, importanța votului, activismul civic și etica jurnalismului.

Principalul scop al conferinței este informarea corectă și timpurie a tinerilor.

„Prin interacțiunea cu invitați competenți și cu experiență, precum și prin dezbateri și schimb de idei, participanții sunt invitați să înțeleagă în profunzime societatea în care trăiesc, să fie mereu racordați la evoluția ei și să acționeze asupra defectelor observate. Pentru ca ei să ajungă la o viziune coerentă în ceea ce privește mecanismele și valorile democratice, posibilitățile de implicare în dezvoltarea propriei comunități, dar și relevanța deciziilor luate de cetățeni, sunt necesare educația, acutizarea spiritului critic și gândirea pe termen lung. Considerăm că doar astfel putem să sperăm la un viitor în care membrii societății se implică activ în rezolvarea problemelor pe care viitorul le aduce, inevitabil, în fața noastră”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor

Future Talks este un proiect de follow-up din Camp Kennedy 2017, program sponsorizat de Ambasada Statelor Unite în România și coordonat de American Councils for International Education Romania.

Postaţi un comentariu