Jurnalista Ruxandra Hurezean lansează două cărți la FICT

Jurnalista Ruxandra Hurezean își va lansa cele mai recente două volume de nonficțiune, joi, 6 octombrie, de la ora 16.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Cele două cărți, „Criț. Poveștile și viața unui sat de sași”, respectiv „Povestea sașilor din Transilvania. Spusă chiar de ei”, vor fi lansate în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT).

Invitați la eveniment vor fi Aurel Codoban (profesor de Filosofie), Călin Hințea (decan la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării), Loránf L. Mádly (istoric la Institutul de Istorie Cluj), Marius Bența (sociolog și jurnalist), precum și Sofia Folberth din Criț, protagănistă a volumului despre Criț.

Ruxandra Hurezean a absolvit Facultatea de Filosofie din Cluj-Napoca, cu specializarea sociologie. Lucrează în presă de peste 25 de ani, timp în care s-a specializat în reportajul social. A condus redacții și a contribuit la înființarea de publicații, lucrând atât pentru presa locală, cât și cea națională. Este autoarea a trei volume de reportaje și proză scurtă. A fost premiată în mai multe rânduri de către Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj și a primit Premiul Mass-Media al Ambasadei Germaniei la București pentru reportajele privind istoria și prezentul minorității germane din România. Este senior editor al revistei „Sinteza” și redactor-șef adjunct al săptămânalului „Transilvania Reporter”.

Postaţi un comentariu