Jazz in the Park lansează un concurs dedicat trupelor de amatori de jazz

Foto: Dan Bodea

A doua ediţie a Festivalului Jazz in the Park lansează un concurs dedicat trupelor de amatori de jazz din România care doresc să se afirme pe piaţa muzicală.

Indiferent de vârstă, sunt aşteptaţi să se înscrie la Open Stage Contest toţi artiştii  care interpretează variații de jazz cu diferite influențe – jazz clasic, nu jazz, fusion jazz, acid jazz, jazz covers etc., precum și blues.  Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va câștiga premii în valoare de 1.000 euro și șansa de a deschide ediția a III-a festivalului Jazz in the Park.

Doritorii sunt așteptați să trimită o înregistrare sau un link cu o înregistrare la adresa play@jazzinthepark.ro până în 30 iunie, ora 23.59. Pe baza demo-ului, vor fi selectate 10-14 trupe, care vor intra în finala concursului, ce se va desfășura în 5-6 iulie, pe scena special amplasată în Iulius Parc. În finală, fiecare trupă va avea la dispoziție 25 de minute pentru un mini-recital prin care va încerca să convingă jurul. În fiecare zi vor fi programate 5-7 audiții, cu participarea liberă a publicului. La finalul audițiilor, juriul va decide trupa câștigătoare, ce va fi anunțată înainte de ultimul concert al festivalului – în 6 iulie. Vor fi punctate următoarele elemente ale mini-recitalului: virtuozitatea interpretării; contextul în care artiștii s-au apucat de muzică; prezența scenică; comunicarea cu publicul; originalitate.

Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii vor asigura sonorizarea aferentă fiecărei trupe. Regulamentul și mai multe informații sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.jazzinthepark.ro.

Primele nume anunțate pentru Jazz in the Park 2014 sunt Mélanie Pain, Luz Azul, Moonlight Breakfast, Jazzybit și Jazzybirds, cărora li se vor adăuga în perioada următoare și alte trupe confirmate.

Festivalul Jazz in the Park se va desfășura în perioada 4-6 iulie la Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu