Jazz in the Park. Recital de pian la miezul nopții cu Bogdan Vaida

Jazz in the Park se află în plină desfășurarea în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca, acolo unde festivalul și-a mutat „sediul” începând de vineri după trei zile de concerte în aer liber pe malul Someșului. Astăzi,  la miezul nopții, Parcul Central va găzdui pentru prima dată un recital de pian susținut de pianistul Bogdan Vaida.

„Vom avea un eveniment la limita legii în noaptea de 2 spre 3 iulie. Vom avea un recital de pian la miezul nopții, găzduit de scena de muzică clasică”, a spus Alin Vaida, directorul festivalului.

Evenimentul este la „limita legii” întrucât autorizația obținută de organizatorii evenimentului este valabilă doar până la ora 23:30. „Sperăm ca autoritățile să fie înțelegătoare, iar acest recital să nu deranjeze pe nimeni”, a mai spus Alin.

În această seară, pe scena principală vor concerta Jazú, Aida și Noi, Naked, Ours Samplus și AaRON.

Pianistul clujean Bogdan Vaida este stabilit de peste 15 ani în Freiburg, Germania. Absolvent al Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj și apoi al Hochschule für Musik în Freiburg, Bogdan Vaida este unul dintre cei care au inspirat conceptul Jazz in the Park în Cluj și a contribuit la direcția în care festivalul s-a extins în anii următori.

A concertat în 2013 și 2015 la Jazz in the Park și este promotorul și curatorului de muzică clasică din cadrul festivalului.

„Una din preocupările mele ca muzician e să duc muzica clasică în locuri unde oameni care nu se duc neapărat în săli de concerte pot sa aibă acces și contact cu ea. Pentru mine personal, e un lucru deosebit să mă întâlnesc cu foștii colegi și să împart scena cu ei. Criteriul principal după care am ales muzicienii participanți este nivelul lor profesional foarte ridicat”, consideră Bogdan.

Citiși și: A început Jazz in the Park! Tot ce trebuie să știi despre festival

Postaţi un comentariu