„Jacky în regatul femeilor”, cel mai bun film la Comedy Cluj

Victor Rebengiuc, doi dintre invitații de marcă ai galei de închidere

Pelicula „Jacky în regatul femeilor” a primit premiul pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu, sâmbătă seară, în cadrul Galei de închidere a celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, la care a fost prezent şi actorul Victor Rebengiuc.

Potrivit directorului de comunicare al Festivalului Comedy Cluj, Cătălin Anchidin, opt lungmetraje prezentate în premieră naţională au intrat în Competiţia Internaţională a celei de-a VI-a ediţii a manifestării, juriul fiind format din regizorii Cecília Felméri, Igor Mirkovic, Mike Ott, Lodewijk Crijns şi criticul de film Mihai Fulger.

„Pelicula «Jacky în regatul femeilor”» semnată de regizorul şi scenaristul Riad Sattouf a fost dublu premiată: cel mai bun film şi cel mai bun scenariu. (…) Actriţa Anamaria Vartolomei a primit cele două trofee Comedy Cluj în numele echipei filmului. Tânăra a jucat alături de actori celebri precum Charlotte Gainsbourg, Vincent Lacoste sau Michel Hazanavicius. Îndrăzneţ şi inovator, «Jacky au royaume des filles/Jacky în regatul femeilor» spune povestea unei femei autoritare din Republica Democratică Bubunne care îşi condamnă oponenţii la spâzurătoare. În această ţară ciudată, femeile sunt la putere, în vreme ce bărbaţii, îmbrăcaţi în robe din cap până în picioare, au îndatoriri domestice”, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii Comedy Cluj.

La Gala de închidere a celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, cel mai bun regizor a fost desemnat Lionel Bari, pentru „maniera în care a condus actorii şi a reconstruit epoca” în pelicula „Marile unde/ Les grandes ondes a l’ouest”.

Premiul pentru cea mai bună interpretare i-a fost acordat actriţei Elise Shaap pentru rolul din „Rămas-bun lunii/Farewell to the Moon”.

Filmul „Goodman/Om Bun” (Rusia) a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, iar premiul publicului a fost acordat documentarului „Oameni extraordinari: Legenda lui Shep Gordon”, în regia actorului Mike Myers.

În cadrul Galei de închidere a Festivalului de Film Comedy Cluj, actorul Victor Rebengiuc a primit premiul de excelenţă.

La Gala de închidere a festivalului au fost prezenţi aproximativ 700 de invitaţi.

Postaţi un comentariu