Începe CLUJOTRONIC, festivalul de artă și muzică electronică

A treia ediție a festivalului de artă și muzică electronică CLUJOTRONIC se desfăşoară săptămâna aceasta la Cluj-Napoca. Evenimentul are ca tematică fluxul și dinamica, reunind artişti francezi, germani și români pentru a încuraja inovația în sfera digitală și de muzică electronică în Transilvania.

„În era globalizării, Transilvania își regăsește vocația istorică de zonă de tranzit, de schimburi și de creație: puternic conectată cu vestul Europei prin zboruri zilnice spre cele mai importante orașe europene, bucurându-se de o societate multiculturală îmbogățită an de an cu mii de studenți străini, cu firme străine care activează și se dezvoltă aici și cu o scenă artistică tot mai remarcată la nivel internațional. Clujul devine un pol al inovației, al creației și al fluxurilor permanente de informații, de persoane și de idei în interconexiune. CLUJOTRONIC 2014 explorează această dinamică teritorială prin intermediul artei digitale și a muzicii electronice, medii care se hrănesc din noile metode de comunicare și creație”, transmit organizatorii în comunicatul de presă.

Festivalul aduce împreună artiști vizuali, instalații video și DJ inovatori din Franța, Germania și România care vor participa la ateliere, concertele și performance-urile comune sau încrucișate. Publicul îi va cunoaşte pe Des châteaux en l’air (Ramona Poenaru și Gael Chaillat), AADN, KIRITAN FLUX, NERK/KIRN, Alex Halka, Electroclown, Marwan Dua, 7th Sphere Project, DJ Blanilla, NDJ, VJ PLUS si Kata Bodoki-Halmen.

-P R O G R A M-

23.09.2014, 19:00 – Casa Tranzit
Vernisaj
MA CABANE – O CABANĂ ÎN CENTRU [FR]
Ramona Poenaru și Gael Chaillat
Instalație | videomapping | performance
Orar vizitare: 24-25.09, 14:00-20:00

25.09.2014, 20:00 – Casa Tranzit
Finisajul instalaţiei O CABANĂ ÎN CENTRU
Tear-down Party: ELECTROCLOWN [RO]

26-27.09.2014, 20:00-24:00 – P-ţa Ştefan cel Mare nr.17 (in curte)
VĂ AFLAȚI AICI… ȘI ALTUNDEVA [FR]
Matthieu Tercieux si Edouard Souillot
Instalație interactivă de cartografie sonoră și video

26.09.2014, 22:00 – P-ţa Ştefan cel Mare nr. 17
KIRITAN FLUX [DE] | ALEX HALKA [RO] | DJ BLANILLA [RO] | 7th SPHERE PROJECT [RO]
DJ/VJ Sets

27.09.2014, 22:00 – P-ţa Ştefan cel Mare nr. 18
NERK/KIRN [DE] | VJ PLUS [RO] | MARWAN DUA [RO] | NDJ [RO]
DJ/VJ Sets

Festivalul CLUJOTRONIC este susţinut prin fondul franco-german Elysée. Evenimentul este organizat în parteneriat de Institutul Francez Cluj şi de Centrul Cultural German / Goethe-Zentrum Cluj.

Postaţi un comentariu