Herbstfest 2017- râuri de bere, kilometri de cârnați și dezbateri pe teme economice

Foto: arhivă Dan Bodea
eepurl.com

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord se apropie de cea de-a șasea ediție,  ce va avea loc în Piața Unirii, timp de trei zile, între 29 septembrie şi 1 octombrie. Pieței Unirii i se adaugă două locuri de desfășurare a evenimentelor aflate sub umbrela ”Zilelor Clujului German”: Aula Magna a Universității Babeș Bolyai și librăria Humanitas, acolo unde vor avea loc patru dezbateri tematice ai căror invitați sunt nume grele din toate domeniile, precum Ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, Emil Hurezeanu, Dacian Cioloș, Moise Guran, Dragoș Anastasiu, Daniel Metz sau Cătălin Dorian Florescu.

Printre sutele de litri de bere, muzica tradițională germană și felurite mâncăruri cu specific german, Herbstfest 2017 pune accentul și pe componenta de implicare în comunitate, prin dezbaterile ce vor fi organizate în cele trei zile de eveniment.

Sub titlul „10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană”, dezbaterea politică organizată vineri, 29 septembrie, la Aula Magna UBB aduce sub același acoperiș nume importante de invitați: Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România și omologul său Emil Hurezeanu, Vasile Pușcaș, fost negociator-şef al României cu UE, Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane- AHK, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Daniel Buda, europarlamentar, Johannes Becker, CEO la TPA România.

Moderatorul evenimentului, Moise Guran, va aborda câteva teme majore, precum: ”Calea spre integrare – Care sunt schimbările? Rolul Germaniei și al României și responsabilități în cadrul UE”, sau ”25 de ani de parteneriat între România și Germania. Potențial și viziuni de viitor”

Ideile extrase vor fi continuate și transpuse în cifre a doua zi, sâmbătă, 30 septembrie, când, de la ora 14.30, dezbaterea va sta sub semnul „Puterii economice germană și a influenței acesteia asupra structurii economiei românești”. Se vor aborda subiecte de actualitate: evoluția Germaniei la nivelul de putere economică și de mare exportatoare a lumii, investiții, modele de afaceri și branșe germane în România și ce poate învăța țara noastră pentru a profita mai mult de acestea.

La această întâlnire publică vor lua parte ex-premierul Dacian Cioloș, Ambasadorul Romaniei in Germania Emil Hurezeanu, Sebastian Metz, managerul general AHK Romania, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, Daniel Metz- CEO NTT, fostul ministru al Muncii, Dragos Pîslaru, eveniment moderat de catre Dragoș Anastasiu, Managerul General Eurolines și prezentat de către NTT Data, partener oficial și principal al Herbstfest. 

Prima dezbatere a zilei de sâmbătă, de la 12.30, va fi axată pe „Investițiile în Învățământ – Baza dezvoltării economice” și va ridica probleme precum:
drumul prin dezvoltare și inovație către succes, sau ce poate învăța România de la Germania în acest domeniu.

Dezbaterea va fi prezidată de Jürgen Ruprecht, Manager General Robert Bosch, iar printre oaspeți vor distinșii profesori de la Universitatea Stuttgart, decanul Rainer Gadow și Oliver Riedl, cu o vasta experiență în Cercetare și Dezvoltare în companiile Audi și Volkswagen, Michael Jaumann, coordonator DAAD- IC București,
alături de alți distinși profesori ai UTCN și UBB Cluj. De asemenea, Matilda Soare, de la AHK România va ține o prezentare pe tematica structurii învățământului în Germania și România.

Moda germană, la Cluj

Momentul fashion va fi o prezentare de modă în ton: “Dirndl Show Irina Silaghi”, un proiect care include 16 rochii “Dirndl”- atat piese cu broderii tradiționale din Transilvania, cât și piese tradițional-moderne.

Fiecare piesă este lucrată manual, creată special pentru această prezentare și prezentată în exclusivitate pe 30 septembrie 2017. Fiecare piesă va fi purtată de un ”model” atipic, de către o persoană al cărei istoric personal îmbină trecutul cu prezentul: femei care activează în domenii diferite de activitate, dar și de etnie diferită (română, germană, maghiară, slovacă, armeană, ucraineană, etc).

Și totuși, distracție

Pe scena Oktoberfest din Piața Unirii, instalată într-un cort de peste 1.000 mp, programul artistic va curge în valuri. Vorbim despre sortimente autentice de bere, venite tocmai din Stuttgart, dar și mâncare nemțească 100%.

După succesul de anul trecut, Klaudia und die Burzenland Party Band revin la Herbstfest cu un program și mai variat, urmând să întrețină atmosfera și sâmbătă, și duminică, după ce, binențeles, deja tradiționala Fanfară din Foieni va da startul distracției în stil nemțesc! În fiecare zi de festival, la scena Oktoberfest vor fi organizate concursuri și tombole cu premii, iar marea surpriză este concursul Miss Herbstfest, pentru care înscrierile se vor face pe loc, jurizarea se va face în online, iar premiile vor fi dintre cele mai năstrușnice…în offline!

Și anul acesta, ca la fiecare ediție, deschiderea oficială a festivalului va fi marcată prin cepul dat butoiului de bere de către primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, împreună cu reprezentanții DWNT Ludger Thol și Florin Sabou. În cortul Oktoberfest vor fi organizate sâmbătă și duminică sesiuni de degustare și prezentare de bere artizanală fabricată de producători locali.

 

Postaţi un comentariu