Hans Klemm, elogios la adresa Regelui Mihai I: „Ar fi greu să identific un alt român care a fost mai curajos”

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm a vorbit în termeni elogioși despre viața și activitatea Regelui Mihai I, diplomatul americand transmițând condoleanțe poporului român și tuturor celor care l-au admirat pe monarh. De altfel, dezbaterea Prepraring for the 21st century threats”, organizată de Grupul de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL, a început cu un moment de reculegere în memoria Majestății Sale, după care Hans Klemm a ținut să vorbească preț de câteva minute despre impactul pe care Regele Mihai I l-a avut de-a lungul vieții.

Hans Klemm a spus că i-ar fi dificil să identifice în istorie un român care să fi demonstrat mai mult curaj decât a avut Regele Mihai I în perioada celui de-al doilea Război Mondial.

„Vreau să exprim condoleanţele mele şi simpatia mea faţă de cei care l-au admirat pe Regele Mihai al României. În secolele care au trecut au fost multe acte de curaj ale multor români, dar dacă ne uităm adânc la perioada anilor 1944 – 1947 cred ar fi greu să identific un alt român care a fost mai curajos, mai determinat şi mai patriot decât Regele Mihai pentru rolul pe care l-a avut în august 1944 şi efortul său pentru o asigura o Românie liberă”, a spus diplomatul american.

De asemenea, Hans Klemm a ținut să sublinieze contribuția pe care regele a avut-o în istoria Europei.

„Contribuţia sa la istoria europeană a fost exemplară. A reușit să pună o graniță în calea consolidării comunismului după încheierea conflictelor din 1945. Nu aș putea spune că a fost un efort unic, dar cu siguranță, contribuția sa la acel efort a fost cu siguranță exemplară  și mulți au admirat această parte a istorie”, a mai spus el.

Postaţi un comentariu