GALERIE FOTO/Maratonul culorilor şi al vârstelor. Un alergător de 1 an și jumătate la întrecere cu unul de 65 de ani

Peste 1.500 de clujeni au alergat, duminică, pe un traseu de 5 kilometri prin centrul municipiului Cluj-Napoca, într-un maraton inedit, plin de culoare şi voie bună.

Specificul evenimentul The Color Run, aflat la prima ediţie, e faptul că toţi participanţii sunt vopsiţi peste tot în timpul alergării.

„The Color Run este un eveniment de alergare necompetitiv pe distanţa de 5 km şi ceea ce este special e această pudră colorată. Participanţii iau startul în alb, dar fiecare sunt vopsiţi cu pudra aceasta colorată, care este un amidon de porumb, o componentă alimentară. Alergăm pentru că ne place să facem sport fără să ne impunem limite, fără să căutăm performanţă. Vrem doar să ne bucurăm de tot ce se întâmplă în jurul nostru, viaţa chiar merită să fie trăită”, a declarat, pentru Transilvania Reporter, Radu Condrea, organizator Color Run România.

El a mai spus că marea majoritate a participanţilor la maraton a fost între 18 şi 30 de ani, dar că nu a existat o limită de vârstă şi că cel mai tânăr participant a avut un an şi jumătate, iar cel mai vârstnic peste 65 de ani.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Runners Club, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

 

Galerie foto realizată de  Dan Bodea

 

Postaţi un comentariu