FOTO/VIDEO  Incendiu în Gara Mică din Cluj-Napoca. Patru vagoane, cuprinse de flăcări

Foto: Transilvania Reporter

Un incendiu de proporții a izbucnit, luni seara, în Gara Mică din Cluj-Napoca. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, este vorba despre un vagon dezafectat care a luat foc în jurul orei 19 din motive încă neelucidate. Trei echipaje de intervenție ale ISU s-au deplasat la fața locului, însă intervenția este îngreunată din cauza faptului că linia ferată este încă sub tensiune, astfel că pompierii nu pot interveni cu apă.

UPDATE: 21:20

Potrivit ISU Cluj, la această oră incendiul a fost lichidat. De asemenea, traficul feroviar a fost și el reluat. Multe trenuri au avut însă întârziere, unele chiar și de trei ore. Astfel, trenul Teiuș-Cluj-Napoca a ajuns la destinație cu două ore și jumătate întârziere. Cursa Bistrița-Cluj-Napoca programată să pornească la ora 19:35 a pornit doar în jurul orei 21, cursa Cluj-Teiuș programată la 19:46 a plecat și ea după ora 21, iar trenul de Iași a ajuns și el la Cluj cu jumătate de oră întârziere. Trenul Cluj-Napoca-București, care ar fi trebuit să plece la ora 19:30 a fost anulat, iar vagoanele care au destinația București vor fi atașate unui tren care pleacă la ora 22:15.

UPDATE 21:00 Potrivit unor angajați ai CFR, incendiul a pornit, cel mai probabil de la un foc aprins de oameni ai străzi care se adăpostesc de obicei în vagoanele părăsite din zonă. În incendiu au ars patru vagoane scoase din uz care așteptau de câțiva ani să fie casate.

Ca urmare a intervenției pompierilor, curentul pe calea ferată este oprit, astfel că niciun tren nu intră și nu iese din Gară.

UPDATE 20:10

După mai bine de o oră de la momentul la care pompierii au ajuns la fața locului, aceștia au putut începe operațiunea de lichidare a incendiului. Din primele verificări nu există victime, însă incendiul care inițial pornise de la un vagon dezafectat s-a extins la alte șapte vagoane.

„Din informațiile pe care le avem nu este nicio victimă. În acest moment curentul electric a fost oprit, astfel că pompierii pot începe intervenția. Incendiul s-a propagat la alte șapte vagoane din vecinătate”, a explicat Vicențiu Rendeș, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

ORA 19:30 „Este un singur vagon care arde în Gara Mică. Pompierii așteapă scoaterea de sub tensiune a liniei ferate. Cât timp linia este sub tensiune nu putem interveni cu apă pentru că pompierii ar fi în pericol.Nu știm încă dacă sunt victime”, a declarat pentru Transilvania Reporter purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Gara Cluj. Ard vagoanele

Posted by Bocian Laura on Monday, 23 November 2015

 

Ora 20:05 Foto: Transilvania Reporter

Ora 20:05
Foto: Transilvania Reporter

 

Vom reveni cu mai multe detalii!

Postaţi un comentariu