FOTO/ Parada Zilelor Clujului, un show de zile mari

Mii de clujeni au umplut arterele principale ale centrului orașului pentru a asista la deja tradiționala paradă a Zilelor Clujului. De-a lungul străzii Napoca și a Bulevardului Eroilor, dar și în Piața Unirii, clujenii s-au înghesuit cu mic cu mare să admire parada.

Vremea chiar a ținut cu organizatorii. Pe durata paradei soarele a strălucit. Abia pe finalul ei, când tinerii din paradă se întorceau în piață pe traseul Bulevardul 21 decembrie – Piața Unirii, au apărut și primii stropi de ploaie, care nu au stricat însă cu nimic distracția clujenilor.

Participanții s-au adunat în număr mare pe strada Napoca puțin înainte de ora 17.00, de unde s-a dat startul paradei. În Piața Unirii unde mulțimea era și mai numeroasă a fost prezent și primarul Emil Boc alături de mai mulți invitați coreeni.

Parada a fost deschisă de trupa Barbarossa, care a menținut ridicat pusul pieței pe toată durata paradei cu ritmuri antrenante. Au defilat majorete, copii și tineri de la diverse cluburi sportive din oraș. Un moment emoționant a fost cel a apariției sportivilor proaspăt campioni de la U-BT care au fost aclamați minute în șir de clujeni în piață.

Au defilat și repezentanții diferitelor centre culturale din oraș, care au adus multă culoare și exotism prin prezența lor în costume populare tradiționale. Publicul a putut admira și astăzi impresionantele statui vivante de la Famous Art.

În final au fost prezente și trupele care în aceste zile realizează la Zilele Clujului demonstrații de lupte daco-romane și medievale, dar și trupe de dans medieval. 

Din paradă nu puteau lipsi nici caii. Iar publicul a fost răsfățat repetat cu lansarea de confetti.

În această seară Piața Unirii va fi gazda operelor clujene și a Filarmonicii Transilvania care vor susține un concert cu arii celebre de opere, respectiv cu spectacolul Carmina Burana.

Seara se va încheia cu un foc de artificii de la 22.45. 

 

Postaţi un comentariu