FOTO. Electric Castle. Ziua 1. A plouat MODERAT: cu soare, voie bună şi muzică pe măsură peste cei peste 32.000 de festivalieri prezenţi la Bonţida

Peste 32.000 de festivalieri venitţi din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare s-au putut bucura ieri, 13 iulie, de prima zi oficială de Electric Castle. Ziua de 13 le-a purtat festivalierilor noroc, întrucât ploaia – deja un simbol al festivalului de la Bonţida – s-a ţinut departe de zona electrică. În schimb, pe „moşia” lui Banffy, muzica bună a fost la ea acasă şi s-a putut asculta până târziu în zori.

Foto: Dan Bodea

Beardyman

Foto: Dan Bodea

O surpriză plăcută pentru mulți dintre participanți a fost artistul britanic Beardyman, care a creat de la zero, alături de cei din fața scenei principale, ritmuri și melodii pe care doar cei prezenți la Electric Castle le-au putut asculta, întrucât show-ul lui a fost un moment de creație muzicală live, pe deplin împărtășit de public.

MODERAT – ultima dată în aceaastă formulă 

 

A urmat unul din cele mai așteptate nume din festival, MODERAT, care și-a îndeplinit promisiunea de a crea un întreg spectacol pe scena principală a festivalului. Momentul a fost și ultima șansă de a-i vedea pe MODERAT în această formulă, fiindcă din toamnă artiștii care formează această colaborare, respectiv Modeselektor și Apparat, își vor continua activitatea pe cont propriu.

Sebastian Szary de la Modeselektor este legat de România și dintr-o perspectivă personală, întrucât mama lui este originară din București: „Faptul că mă întorc în România și în mod special la Electric Castle este o confirmare a legăturii puternice cu această țară”, a spus acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Foto: Dan Bodea

ZEDD

Seara s-a încheiat la scena principală cu artificiile declanșate pe beat-urile lui ZEDD, dar petrecerea a continuat până mult după răsărit la celelalte 8 scene.

În schimb, ZEDD a avut parte de o surpriză: nu a plecat de la Electric Castle în legendarele cizme de festival, ci într-o pereche de sneakers personalizați de un artist român, Alexandru Graure, care transformă articolele de serie de pe rafturile magazinelor în creații personalizate, considerând că și această parte a unei ținute poate fi un mod de exprimare a personalității și gusturilor individuale. ZEDD, încântat de cadou, a plecat de la Electric Castle purtând noii săi sneakers.

Pe lângă magia care se produce în jurul scenelor şi în special în jurul scenei principale, când mii de oameni dansează la unison, bucurându-se de ritmurile electrice, activităţile din timpul zilei sunt un adevărat deliciu, care odată „gustate” te transpun într-o adevărată lume a basmului, a muzicii, a relaxării şi nu în ultimul rând a copilăriei.

Vă invităm să urmăriţi în continuare o galerie foto realizastă de Dan Bodea:

Postaţi un comentariu