Firmele de deszăpezire, pregătite pentru prima ninsoare

Foto: Dan Bodea

Prognoza meteo anunţă pentru următoarele zile o vreme în continuă răcire, chiar dacă precipitaţiile sub formă de ninsoare se mai lasă aşteptate. Firmele care răspund atât în municipiul Cluj-Napoca, cât şi în judeţul Cluj de deszăpezirea drumurilor dau asigurări că sunt pregătite pentru prima ninsoare încă din 15 noiembrie.

În judeţ, de deszăpezirea şoselelor se vor ocupa în acest an Asocierea dintre Societatea Comercială Drumuri şi Poduri şi firma Diferit şi firma Bema Prodserv din Câmpia Turzii. “Contractele sunt semnate din 28 octombrie, săptămâna trecută am dat ordinul de intrare în baze. Avem stocuri de 31.000 de tone de material antiderapant şi 3.600 de tone de sare care ar ajunge pentru 2 luni de zile. Suntem pregătiţi, comandamentul de iarnă este funcţional, şi ca sumă ne-am pregătit cam ca şi anul trecut cu 6 milioane de lei”, a precizat şeful Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului, Mircea Avram.

Acesta a precizat că pentru 4 zone din judeţ deszăpezirea va fi asigurată de asocierea dintre Societatea de Drumuri şi Poduri şi Diferit, iar pentru o zonă, Câmpia Turzii, de firma Bema Prodserv. În total acestea ar urma să asigure serviciile de deszăpezire cu 117 utilaje. “În funcţie de câtă zăpadă va fi şi cât se va interveni, atât se va plăti”, a mai spus Avram.

Şi în municipiul Cluj-Napoca pregătirile sunt realizate, susţin reprezentanţii celor două firme care se vor ocupa şi în acest sezon rece de deszăpezire: Rosal şi Brantner-Vereş. Aceasta după ce noua licitaţie pentru aceste servicii şi cele de salubrizare stradală încă nu are un câştigător definitiv, exitând contestaţii şi un proces pe rol.

Dar contractele în derulare vor fi onorate susţin reprezentanţii primăriei. “Procesul nu s-a finalizat aşa că vom onora contractele în derulare care au fost prelungite cu aprobarea Consiliului Local. Până nu vom avea un câştigător al licitaţiei vom continua colaborarea cu cele două firme”, au precizat reprezentanţii biroului de presă al primăriei clujene.

Atât cei de la Brantner Vereş cât şi cei de la Rosal spun că au utilajele pregătite şi material antiderapant deja pe stoc. “Noi dispunem de 12 utilaje pe sectorul de care răspundem şi avem şi stocurile făcute pentru material antiderapant. Aşteptăm să vedem când vine zăpada, dispeceratul funcţionează nonstop şi se va interveni fără probleme”, a precizat directorul Ioan Vlati din partea Brantner Vereş. “Avem 20 de utilaje pentru sectorul nostru şi 1200 de tone de material antiderapant. Ce vreau însă să subliniez este că, potrivit contractului, există anumite priorităţi, urgenţe la intervenţie. Ştiu că s-a scris de fiecare dată că zăpada ne ia pe nepregătite. Nu e aşa, dar trebuie să ţinem cont şi de trafic şi de orele de intervenţie, pentru că dacă vreau să intervin după ora 7 când toată lumea pleacă spre serviciu sau la şcoală şi utilajele de deszăpezire stau la fel ca restul maşinilor în trafic. La fel şi după-masa în intervalul 16.30-19. Cert este că noi suntem pregătiţi pentru prima ninsoare”, a precizat şi directorul Rosal, Sergiu Hossu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu