Finanțele, asigurările şi serviciile imobiliare, domeniile cu cele mai multe locuri de muncă disponibile

Angajatorii români nu sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte numărul de persoane ce vor fi absorbite pe piaţa muncii în următoarele trei luni, indică studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă. Cu toate acestea, şomerii clujeni se pot considera norocoşi, întrucât,  cele mai multe oportunităţi de angajare se înregistrează în regiunea Nord-Vest. Cei mai pesimişti angajatori se găsesc în regiunea Nord-Est.

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, trebuie să ştie că pentru perioada următoare cele mai ofertante sectoare sunt: finanțele, asigurările, serviciile imobiliare, serviciile de afaceri şi industria prelucrătoare. Piața va fi favorabilă și pentru cei care doresc un job în transport, depozitare şi comunicații, administraţie publică şi servicii sociale. Persoanele care doresc să lucreze în agricultură sau în industria extractivă vor avea posibilităţi reduse de angajare, iar cei mai vitregiţi vor fi cei care doresc un job în sectorul construcțiilor.

Conform studiului, cei aflați în căutarea unui loc de muncă se vor putea angaja mult mai uşor în organizaţiile mari, cu peste 250 de angajaţi, ritmul de angajare al organizațiilor de foarte mici dimenisiuni (sub 10 angajați) fiind foarte lent.

Creşteri modeste

Aproximativ unul din șapte angajatori români previzionează creșteri ale forței de muncă în trimestrul următor. 14% dintre angajatorii intervievați în cadrul studiului declară că intenționează să-și mărească numărul de angajați în intervalul octombrie – decembrie 2014, 13% prevăd o scădere a acestuia, iar 69% nu anticipează schimbări.

„Încrederea angajatorilor nu a suferit schimbări dramatice din trim. III/2011, deși perspectivele ocupării forței de muncă au fost ceva mai conservatoare în 2013 și la începutul anului 2014″, a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Cercetarea de teren pentru acest studiu s-a derulat în intervalul 21 – 29 iulie 2014 pe un eşantion reprezentativ de 625 de angajatori. Rezultatele obţinute au o marjă de eroare de +/-3, 9%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu