Festivalul WonderPuck: trei zile cu arlechini, păpuși și acrobați la Cluj și Bonțida

Secvență de la ediția din 2018 a festivalului | Foto: Facebook.com/wonder.puck

Festivalul Internațional Stradal WonderPuck, dedicat copiilor și familiilor acestora, își va desfășura cea de-a treia ediție în perioada 13-15 septembrie 2019, în două piețe centrale din municipiul Cluj-Napoca, precum și în curtea Castelului Bánffy din Bonțida, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

WonderPuck este o inițiativă a Teatrului de Păpuși „Puck”. Ediția din 2019 are în program peste 40 de spectacole din nouă țări. Este vorba, pe lângă teatru de păpuși, de spectacole de circ, acrobație și momente interactive, toate cu participare gratuită.

Vor participa la festival artiști din Ungaria, Italia, Turcia, Rusia, Olanda, Spania, Republica Moldova, Marea Britanie și România. Din țara noastră, vor participa teatrele de păpuși din București, Brașov, Oradea, Satu Mare, Alba Iulia, Sibiu și Arad.

„Ca și element nou pentru acest an, ediția a treia va aloca un spațiu mai mare spectacolelor pentru adolescenți și tineri în Piața Muzeului. O altă noutate va consta în îmbinarea artelor vizuale cu arta teatrală. Vor fi vernisate, astfel, mai multe expoziții ale artiștilor clujeni atât în Piața Muzeului, cât și în Piața Unirii”, se mai arată în comunicatul de presă.

Așa a fost la ediția din 2018:

În paralel cu spectacolele de teatru, vor avea loc și o serie de ateliere cu activități destinate întregii familii, dar și workshopuri adresate actorilor și studenților de la facultățile de profil, în baza parteneriatului cu Universitatea de Arte și Design (UAD) din Cluj-Napoca. Între acestea se numără workshopul „Hänneschen-Theater” care va fi susținut de Frauke Kemmerling, managerul Teatrului ,,Hänneschen” din Köln.

Actorii Teatrului Puck vor fi gazde ale WonderPuck și vor interacționa cu cei mici în toate spațiile festivalului.

 

Postaţi un comentariu