Festivalul Ludoteka aduce trei zile de ateliere și jocuri creative pentru copii în Parcul Central

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Luna septembrie aduce în Cluj prima ediție a unui nou festival care propune timp de trei zile 12 ateliere și zeci de activități creative bazate pe învățarea prin joc. Festivalul Ludoteka este dedicat copiilor de toate vârstele și va avea loc între 16 și 18 septembrie în Parcul Central.

Potrivit organizatorilor, structura evenimentului se prezintă ca o colecție de ateliere, jocuri creative și cursuri și este încadrată într-un spațiu deschis, accesibil, dotat cu tot ce poate fi transformat în joc.

„Festivalul Ludoteka spune o poveste în care copilul devine eroul principal al activităților: el alege atelierul, activitatea și partenerii de joc și implică adulții în această lume. Cu un concept unic în România, evenimentul reunește zeci de ateliere, activități și workshop-uri care îi vor ajuta atât pe cei mici, cât și pe cei mari să dezvolte noi abilități și competențe sociale și să cunoască mai bine lumea din jurul lor”, se precizează în comunicatul transmis presei.

Ateliere sunt în număr de 12: muzică, ceramică, textile, fotografie, lucru manual, pictură, tehnologic, tradițional, radio, televiziune, origami și teatru. Taxa de înscriere la un atelier este de 15 lei, iar în funcție de numărul ales, se aplică reduceri. Pentru participarea la atelierele creative, înscrierile se fac pe site-ul oficial al evenimentului. Au răspuns provocării și s-au alăturat festivalului: Cosmin Tudoran, Oana Lupaş, Ana Morodan, Raluca Anton, Dorel Găină, De-a-Arhitectura, Nod Makerspace, Mini Reactor, Petronela Popoviciu, Andrei Roşulescu și alții.

Toate cele 3 mari segmente ale festivalului (ateliere de creație, activități de familie și cursuri) vor fi coordonate de ludotekari, persoane specializate în direcțiile respective. Se urmărește creșterea calității relațiilor copil-părinte și promovarea educației non-formale, valorificând potențialul creativ și dispoziția ludică a copiilor și a adulților prin soluții alternative și participative de ocupare a timpului liber.

Festivalul Ludoteka este organizat de Asociația Culturală Ludoteka în parteneriat cu Bigtime Production și se adresează în special copiilor de toate vârstele, dar și familiilor de pe raza județului Cluj și oferă participanților posibilitatea de a folosi arta ca mijloc de învățare și exprimare, prin metode de educare non-formală. Ideea a apărut din nevoia acută de schimbare, ce se resimte tot mai mult în jurul nostru.

Postaţi un comentariu