Ferma de pui din Floreşti se închide până la obţinerea unei noi autorizaţii

Foto: Radu Hângănuţ

Începând cu data de 27 iulie 2016, Ferma de pui din Florești nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obținerea unei eventuale noi Autorizații Integrate de Mediu. În acest moment actualul ciclu de creștere a puilor este încheiat 90%.

La ordinul primarului comunei Florești, Horia Șulea, Poliția Locală Florești a efectuat în cursul acestei zile un nou control la Ferma de Pui din Florești, adică la S.C. Brav Invest SRL.

Acum 15 zile, Poliția Locală a constatat că societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității şi a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de 15 zile. La controlul de astăzi s-a constatat faptul că nu mai sunt pui în spațiul de creștere, iar așternutul specific nu mai există în mai multe locații.

La începutul acestei luni Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Cluj a dispus interzicerea operării după terminarea actualului ciclu de producţie până la obţinerea unei autorizaţii integrate de mediu.

“Practic, creșterea industrială a puilor la ferma din Florești a încetat. Asta până la o eventuală obținere a unei noi autorizații de mediu, lucru care, în opinia mea, este imposibil respectând legislația în vigoare. Concret, începând cu data de 27 iulie 2016, Ferma de pui din Florești nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obținerea unei eventuale noi Autorizații Integrate de Mediu. Doresc să mulțumesc sprijinului acordat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pentru demersurile întreprinse în vederea soluționării acestei probleme grave și pentru deplina sa susținere în această problemă. Astăzi am intrat în normalitate. Îi invit din nou pe floreșteni la a-și spune cu curaj opinia în cadrul dezbaterii publice pe care Agenția Regională pentru Protecția Mediului este obligată a o organiza ca parte a procesului de obșținere a unei eventuale autorizații noi. Data și locația dezbaterii publice vor fi anunțate de organizator, iar eu personal voi comunica aceste date floreștenilor”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Postaţi un comentariu