Ferma de pui din Florești a fost amendată cu 20.000 de lei

Ferma de Pui din Florești / Foto: Radu Hângănuț

Ferma de pui din Florești a primit amendă maximă pentru o autorizație expirată.

Poliția Locală Florești a efectuat în cursul zilei de astăzi un control la Ferma de Pui din Florești, unde a constatat că societatea avea activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea acestei activități.

Autorizația de Mediu nr 15NV – 6 din data de 21.06.2006 revizuită la data de 30.05.2011 a fost valabilă până la data de 20.06.2016.  Având în vedere această contravenție, Poliția Locală Florești a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de Lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de 15 zile.

„Poliția Locală Florești și-a făcut datoria. Din păcate, prerogativele legale nu oferă mai multe pârghii administrației locale în această problemă. De exemplu, deși s-a dat un termen de intrare în legalitate de 15 zile, după expirarea acestuia, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei este Garda de Mediu. Poliția Locală va putea doar da o nouă amendă dacă se va constata neintrarea în legaliate”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Înainte de alegeri, se zvonea că ferma din Florești va fi vândută, urmând ca pe locul acesteia să se construiască un mall.

Mai multe detalii despre acest subiect, puteți citi aici:

Patronul firmei de pui din Florești infirmă informaţiile legate de vânzarea companiei: „Nu știu cine zice că o vinde, să o vândă, dacă e a lor”

Postaţi un comentariu