Electric Castle 2016, ziua 2. Cizmele, pelerine, muzică bună și o chitară ruptă

Solistull trupei Enter Shikari a fost purtat pe brațe de către publicul electric/ Foto: Electric Castle
eepurl.com

Cizmele, pelerinele și pe alocuri umbrelele, au fost vedetele celei de-a doua seri electrice de la Bonțida. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe petrecăreți să participe la concerte și să se distreze, în ciuda ploii ce se încăpățâna tot mai mult să facă parte din festival, chiar și după miezul nopții. Programul scenei principale a început în jurul orei 18:00 cu De Staat, urmat de legendele hip-hop Dilated Peoples, un live show spectaculos marca Enter Shikari, unul din cei mai așteptați headlineri, Paul Kalkbrenner și Rusko.

În a doua zi de Electric Castle, 27.000 de fani s-au strâns în fața celor șapte scene de la castelul Banffy, ceea ce înseamnă că festivalul aproape și-a dublat numărul total de participanți într-o singură zi, ajungând până acum la 58.000 de persoane înaintea zilelor de weekend.

Enter Shikari

Enter Shikari

Ziua de vineri a fost una a show-urilor live spectaculoase cu nume precum Paul Kalkbrenner, care și-a confirmat reputația de DJ pe care merită cu adevărat să îl vezi live. El s-a întâlnit la Bonțida cu fani veniți tocmai din Los Angeles, California, care au fost răsplătiți pentru efortul lor cu autografe. Distracția la scena principală a început însă mult mai devreme: trupa De Staat a ieșit în mijlocul fanilor fluturând steagul României, iar publicul a dansat în jurul lor; Dilated Peoples au arătat că spațiul dintre scenă și fani nu este un obstacol.

Purtat pe brațe electrice

De departe, cel mai îndrăgit artist al serii a fost solistul trupei Enter Shikari, Rou Reynolds, care a  reușit ca după o piesă și jumătate să rămână fără chitară. „După doar o piesă și jumătate am rupt deja o chitară. Sperăm să fie bine în timpul celorlalte piese”, a spus acesta. Încă de la începutul concertului, membrii trupei au interacționat cu publicul: solistul s-a lăsat purtat pe brațe de către fanii din fața scenei. La un moment dat, Rou Reynolds, care a învățat câteva expresii în limba română, a luat steagul României de la un fan și l-a „instalat” lângă tobe, spre încântarea publicului.

Rusko

Rusko

După miezul nopții, a urmat un show pe cinste marca Rusko, show ce a animat și mai mult atmosfera. Încă din prima clipă în care a urcat pe scenă, Rusko a anunțat că a venit la castel pentru a‑și îndeplini promisiunea de acum doi ani, când nu a mai putut să vină în România, dar a spus că Electric Castle este cu siguranță o destinație obligatorie pentru viitor.

Chiar dacă în fața celorlalte scene atmosfera s-a pierdut în ploaie, scena principală a compensat acest aspect.

Nu doar artiștii străini strâng mulțimi impresionante în fața scenelor de la Electric Castle: în prima seară, mii de fani i-au dat replica lui Macanache și au dansat alături de Argatu la Boiler Stage. Azi, Urma deschide distracția chiar pe scena principală, în timp ce la Boiler Stage ne vom întâlni cu un line-up autohton foarte puternic: Diamonds are Forever, Blanilla & The Flying Orchestra, Deliric & Silent Strike și Shiver.

DSC_0589

Urmează…

„Regii castelului”, Dub Pistols,  vor demonstra și anul acesta faptul că Electric Castle este festivalul pe care îl iubesc cel mult mult, un sentiment pe care publicul îl va reflecta cu siguranță. Urmează pe Main Stage Elliphant, iar apoi concertul despre care putem spune cu certitudine că este cel mai anticipat moment al zilei: Skrillex, la ora 23.

În acest context, organizatorii se așteaptă astăzi la un vârf de participanți, astfel încât publicul este rugat să pornească din timp înspre castel, să folosească autobuzele sau, dacă vin cu mașina, să respecte căile de acces anunțate. Pentru propriul confort, participanții sunt sfătuiți să verifice prognozele meteo înainte de plecare și să se echipeze corespunzător, având în vedere că la orele de vârf este posibil să existe timpi de așteptare mai mari decât de obicei pentru acces sau transport.

Pentru cei aflați deja la festival, ziua de azi aduce din nou o mulțime de activități: de la ora 17:00, la Activity Area, se va realiza cel mai mare logo uman, în care sute de oameni vor forma literele EC. Un teren de Pac Man life-show, karaoke cu heliu, treasure hunt, meciuri de volei pentru amatori și profesioniști, big jump pe o saltea imensă, urcare într-un balon cu aer cald, dar și un cerc de literatură sau exerciții și lecții de yoga sunt doar câteva dintre celelalte opțiuni.

Postaţi un comentariu