DJ-ul Armin Van Buuren, la plecarea de pe aeroport: Abia aștept să îmi revăd anul viitor numele pe afișele din Cluj

Foto: Cristina Beligăr

După reprezentația memorabilă din a treia zi a Festivalului Untold, când a mixat până la ora șapte dimineața, DJ-ul olandez Armin Van Buuren a precizat în fața jurnaliștilor că abia așteaptă să își revadă numele pe afișele evenimentului și anul viitor, declarând, în glumă, că îi pare rău că a prelungit atât de mult concertul.

„Din nou reprezentația de la Untold Festival a fost una dintre cele mai bune ale mele. Îmi cer scuze că am prelungit așa mult concertul. Nu știu de ce am făcut-o. Știu doar că pentru fiecare DJ este un vis să aibă reprezentații lungi. Când eu mi-am început cariera mixam în fiecare zi câte 5-6 ore și pentru mine concertul de la Cluj a fost ca și cum m-aș fi întors la acele zile. A avea oportunitatea ca DJ să mixezi în fața a 60.000 de oameni timp de patru ore este extraordinar, mi-ar plăcea ca la toate festivalurile să am această posibilitate”, a spus Armin Van Buuren în declarația de presă pe care a făcut-o la plecarea de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj.

Artistul a precizat că nu poate să compare concertele pe care le-a avut la Cluj anul trecut și anul acesta, dar la finalul celor patru ore din acest an nu i-a venit să creadă că au rămas 40.000 de oameni până la răsărit doar pentru el și muzica lui. Printre cele mai cunoscute hituri, DJ-ul a  mixat și o melodie în limba română. Artistul a declarat în fața ziariștilor că dinspre România vine muzică foarte bună, un exemplu fiind Alexandra Badoi și recenta ei colaborare cu Andrew Rayel.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Artistul a oferit publicului pe parcursul celor patru ore de mixat mai multe momente speciale. La final s-a înfășurat cu steagul tricolor, iar pe ecranele scenei a aparut mesajul „I embrace Romania”.

„Momentul în care am ridicat steagul este un moment special care definește de fapt albumul Embrace. Cu tot ce se întâmplă în lume la ora actuală, este foarte important să avem astfel de festivaluri pentru că ele reunesc multe naționalități. Oamenii îmi aduc mie laude, dar acestea ar trebui aduse publicului. Dacă aș sta acolo singur nu ar exista nici un show. Aceasta este esența de a funcționa a  festivalurilor. Muzica aduce oamenii împreună și este important că noi, artiștii, transmitem acest mesaj lumii. De aceea albumul meu se numește Embrace pentru că trimite la ideea de a îmbrățișa mai multe culturi. Nu trebuie să fii de acord sau să îți placă în mod deosebit o anumită cultură, dar trebuie să o accepți. Asta este și ideea din spatele albumului și a momentului cu steagul. Numai mă gândesc la acel moment și mi se face pielea de găină”, a mărturisit artistul.

DJ-ul a vorbit și despre un alt moment emoționat de la finalul show-ului, când a îngenuncheat în fața fanilor. „A fost un moment destul de prostesc, dar este un mod de a mulțumi oamenilor și de a arăta că sunt nimic fără fanii mei, fără organizatorii festivalului, fără publicul din România. Lucrez din greu, dar toată lumea o face. Îmi arăt recunoștința față de fanii mei, față de organizatori și forțele de ordine. Nu este doar meritul meu”, a afirmat artistul.

Foto: Cristina Beligăr

Foto: Cristina Beligăr

În declarația pentru presă, Armin Van Buuren a vorbit și despre importanța ideii de a respecta drepturile de autor ale artiștilor, idee pe care marile companii precum Facebook sau Google, dar și publicul în general nu o înțeleg.

„Muzica nu este gratuită și oamenii ar trebui să înțeleagă asta. Viitoarele generații de producători, dar și guvernele și publicul trebuie să înțeleagă că următorul Armin Van Buuren are deja 18 ani, face muzică și merită recompensat pentru investiția în munca sa. Când am lucrat la noul album am cheltuit mulți bani pe angajarea studiourilor, pe angajarea artiștilor și de aceea cred că este important ca oamenii să înțeleagă că muzica nu e gratuită”, a mai precizat DJ-ul.

Armin Van Buuren a făcut parte din artiștii festivalului Untold pentru al doilea an consecutiv, impresionând și de această dată prin calitatea show-ului și prin deschiderea pe care a avut-o în fața fanilor săi. Untold Festival continuă astăzi cu invitați precum Ella Eyre, Parov Stelar, Lost Frequencies, Afrojack și Martin Garrix. Evenimentul se va încheia pe scena principală de pe Cluj Arena în jurul orei 4 dimineața cu un moment special, urmat de show-ul DJ-ului Ummet Ozcan.

Postaţi un comentariu