De ce este aproape imposibil să vină Robbie Williams la Cluj

Foto: www.twitcelebgossip.com

După ce mai multe publicaţii din online-ul clujean au preluat informaţia apărută cu titlul de zvon pe un site neafiliat cu artistul Robbie Williams, respectiv www.robbiewilliamslive.com, conform căreia cântăreţul ar putea să concerteze la Cluj în 2015, fanii artistului au început să îşi facă deja speranţe că îl vor vedea pe idolul lor în carne şi oase pe stadionul clujean construit în 2011. Mulţi  sperau ca proiectul  Youth@Cluj-Napoca 2015 să îl aducă pe artist la Cluj,  însă managerul proiectului, Bogdan Buta, totodată fondator TiMAF, a precizat pe pagina sa de facebook că Robbie Williams nu va veni la Cluj-Napoca, cel puţin nu în cadrul TiMAF.

Organizatorii de evenimente din Cluj-Napoca spun că pentru realizarea unui asemenea eveniment ar fi necesară înaintarea deja a măcar unei părţi din sumă, cel puţin 500.000 de euro pentru un artist de valoarea lui. Aducerea la Cluj a unui artist de calibrul lui Robbie Williams ar costa cel puţin 1, 5 milioane de euro, iar promovarea evenimentului ar trebui să înceapă cu şase-nouă luni înainte de avea loc. Suma este prohibitivă chiar și pentru cele mai mari firme din România care ar putea fi dispuse să sponsorizeze un asemenea eveniment, au mai declarat persoane din industria evenimentelor. Excepția o constituie 2-3 corporații multinaționale din telecom, caz în care anunțul s-ar fi făcut deja cu surle sau trâmbițe.

Directorul Cluj Arena, Radu Raţiu, a declarat pentru Transilvania Reporter că se află în discuţie cu doi impresari care reprezintă “nume mari” în industria muzicală actuală. “Suntem în negocieri în această perioadă şi sperăm ca până la sfârşitul anului să facem un anunţ concret. Nu este imposibil să aduci nume mari de artişti în Cluj însă organizatorii de evenimente trebuie să facă anumite calcule, dacă arena unde se desfăşoară evenimentul dispune de locuri suficiente pentru a aduna un număr mare de persoane care să cumpere bilete la preţuri puţin mai ridicate. Cluj Arena poate suporta maxim 55.000 de persoane, iar nume precum Robbie Willims, Metallica, U2 sau Coldplay costă în jur de 2 milioane de euro. Sperăm ca anul viitor să reuşim să aducem cel puţin un nume mare în muzică, dacă nu chiar două, undeva în vară-toamnă”, a declarat Radu Raţiu.

Take The Crown Stadium Tour şi Swings Both Ways Live sunt cele două turnee recente ale artistului Robbie Williams pe care le-a organizat în 2013 şi 2014. Anul acesta cântăreţul a concertat în Europa în oraşe precum Londra, Berlin, Zurich, Lisabona, Hamburg, Oslo, Stockholm, Amsterdam, Viena, Praga şi Budapesta.

3 Comentarii

 1. Bogdan spune:

  Costa cel putin 3.5 milioane euro sa organizezi un concert cu Robbie la standardele la care se desfasoara concertele lui. Doar un nebun ( si unul cu foarte multi bani ) l-ar organiza la Cluj, unde si-ar asuma din start o pierdere imensa, in loc sa-l organizeze la Bucuresti, unde ar merge la sigur. 😉

 2. ioana spune:

  Corecta analiza. Cand s-a construit ClujArena, la capacitatea stabilita, nou creata SC ClujArena, prin managerii sai, trebuia sa stie ce ii asteapta, sa nu mai visam U2, Robbie sau altii..concertele de nivelul acesta, pentru a fi profitabile pentru producatori, sponsori etc pornesc de la numarul de locuri/ potentiale bilete vandute. 55.000(locuri, si nu bilete,cumparate de clujeni, romani sau straini) nu e 75.000-90.000, cum se intampla in Europa de Vest, USA, Australia. Dream on

  • DanT spune:

   In multe locuri Robbie a avut concerte de 50.000 de spectatori sau chiar sub. La Zagreb anul trecut a avut 45.000 de spectatori, pe un stadion mai mic decat Cluj Arena. Acolo biletele au inceput de la 150 de lei.

Postaţi un comentariu