DE CARTE NU SCAPI!

Foto: Ovidiu Manoilescu
Foto: Ovidiu Manoilescu

Dragi prieteni,

am scris în urmă cu ceva timp un text despre revoluții și vă promiteam atunci o altfel de revoluție. Singura în care cred, singura care poate schimba cu adevărat TOTUL. Revoluția prin Cultură, revoluția prin Lectură, revoluția prin Carte! Gândiți-vă la acest moment din istorie pe care-l împărtășim cu toții, uitați-vă în jur, analizați cu propriii voștri ochi lumea în care trăiți. Spuneți răspicat dacă v-ați săturat de analfabetism, de lideri mediocri, de nedreptate, de nepăsare, de prostie! Și dacă nu vă simțiți bine în propria voastră viață înseamnă că trebuie să faceți ceva! Înseamnă că trebuie să facem ceva! ÎMPREUNĂ! Iar acest eveniment este un punct de pornire pur și necesar! Este o șansă vizibilă!

Nu trebuie decât să ținem o Carte în mâini și să CITIM! Să nu așteptăm să fie alții mai buni decât noi, ci, întotdeauna, să fim noi înșine mai buni decât noi înșine!

Am gândit acest eveniment împreună cu echipa FICT de foarte mult timp și mă bucur enorm c-am reușit, după extraordinar de multe discuții și analize cu GUINNESS WORLD RECORDS, să-l realizăm Oficial. Prin urmare, avem o șansă unică să arătăm că se poate, că suntem o speranță pentru copiii noștri, că acesta e viitorul pentru noi toți! Viitorul prin Carte!

Și e foarte simplu: trebuie doar să ne strângem 10.000 de cititori în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în data de 6 octombrie 2018, de la ora 10:00. Împreună și doar Împreună putem transforma Clujul în Orașul Cărților și al Cititorilor! Singurul din lume.

Și încă ceva: cărțile le vom da noi cadou și, ca orice record mare, nu e ușor de stabilit! Dar partea bună este că nu-i imposibil.

Prin urmare, vă rog: HAIDEȚI SĂ CITIM ÎMPREUNĂ! Copii, părinți, vecini de bloc, colegi de birou, îmblânzitori de idei, clubberi, prieteni de pahar și prieteni de listă de Facebook și care cine ce sunteți, HAIDEȚI! Vă rog promovați cât mai mult acest eveniment, convingeți-vă pe voi și convingeți-i și pe alții să vină! E Acum ori Niciodată! Dacă vrem să fim parte din propria noastră istorie, trebuie să o scriem noi: CITIND!

 

 

Notă:

Acest text anunță un eveniment inedit prin care Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) sărbătorește Centenarul Marii Uniri: MAREA LECTURĂ.

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, ora 10.00, cărțile vor prinde glas în Piața Unirii din Cluj-Napoca: așteptăm 10.000 de cititori să ni se alăture într-o tentativă oficială de intrare în GUINNESS WORLD RECORDS™.

Un adjudecător al GUINNESS WORLD RECORDS va fi alături de noi pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obține noul titlu GUINNESS WORLD RECORDS la secțiunea „Most people in a reading relay”*.

Vă invităm, așadar, să punem încă o dată Clujul pe harta lumii și să-l transformăm într-un Oraș al Cărților și al Cititorilor!

 

* În 2015, Library Marwadi Education Foundation (India) a stabilit acest record consemnat de GUINNESS WORLD RECORDS.

1 Comentariu

  1. Ana MURESAN spune:

    Acest eveniment m-a emotioneaza profund. Voi fi una dintre cititoare impreuna cu nepotica mea de 10 ani.
    Daca va pot ajuta cu tipar de afise, postere, flyere,…carte ,reviste, va stau la dispozitie cu mare drag!

Postaţi un comentariu