Dacian Cioloș: „Nu mai este suficient să ai legitimitatea reprezentării, dacă nu ai nimic în cap”

Foto: Dan Bodea

Dacian Cioloș, fostul premier al României, a declarat miercuri la Cluj, în cadrul unei conferințe organizată de către TIFF, după proiecția unui film cu temă politică și socială, că „nu mai este suficient să ai legitimitatea reprezentării, dacă nu ai nimic în cap”, el spunând despre actuala guvernare că „după șase luni de zile începe să fâsăie, să răsufle”.

Dacian Cioloș a vorbit vineri, în cadrul unei dezbateri organizate după proiecția, în cadrul TIFF, a filmului „Politica, manual de întrebuințare/ Politica, manual de instrucciones”, despre actuala guvernare, despre care a spus că „după șase luni de zile începe să fâsăie, să răsufle”, el explicând că este necesară o schimbare a modului în care politicienii se raportează la oameni.

„În ultimii ani, dacă ne-am fi referit mai puțin la trecut și mai puțin la teorie și nu ne-am fi consumat energia în dezbateri sterile centrate pe ideologii, poate nu am fi în situația în care oamenii caută referințe în altă parte. Țineți minte ce au spus oamenii în toamna lui 2015: nu vrem politicieni pentru că nu avem încredere în modul în care conduc țara și ne-am trezit noi la guvernare. Din păcate, multe partide politice nu au înțeles mesajul de atunci. Încercăm să ascundem sub poleiala ideologiei aceleași eroi și aceleași comportamente ale elitei în raport cu cetățenii […]Ceea ce avem acum pe masă, deja după șase luni de zile începe să fâsăie, să răsufle”, a spus Cioloș.

Referitor la ideea schimbării modului de a face politică, Dacian Cioloș a mai spus și că „nu mai este suficient să ai legitimitatea reprezentării, dacă nu ai nimic în cap, dacă nu vii c niște idei și nu cele dintr-un program de guvernare pe care îl știe foarte bine o singură persoană din partid”.

Întrebat despre planurile pe care le are cu platforma România 100, Dacian Cioloș a spus că proiectul este în faza de dezvoltare și nu știe dacă va deveni baza unui viitor partid.

„Obiectivul unui astfel de proiect este ca el să fie suficient de bine structurat încât oamenii să îl susțină și o echipă să îl susțină la guvernare. Dacă întrebarea este „platforma se pregătește să se transforme în partid?”, vă spun că nu știu. Nu am ajuns la această etapă”, a mai spus acesta.

În completare, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății în mandatul lui Dacian Cioloș, a precizat faptul că platforma nu poate, tehnic vorbind, să devină partid.

„Platforma este ONG și tehnic vorbind, un ONG nu poate să devină partid. Dacă o parte din oamenii care sunt implicați public fie în ONG-uri fie în viața cetății, o să vrea să intre în politică, , personal cred că este un lucru bun. Dacă vor veni din Platforma România 100 sau din altă parte, important este să se implice”, a spus fostul ministru.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) are loc în perioada 2-11 iunie la Cluj-Napoca.

 

Postaţi un comentariu