Copil de 9 ani, găsit mort în casă. Mama băiatului este principalul suspect

Un copil de 9 ani a fost găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o locuinţă din Cluj-Napoca, pe corpul acestuia observându-se urme de violenţă, anunță Mediafax. Băiatul decedat mai are doi frați, de 9, respectiv 11 ani, care au fost internaţi, duminică, într-un centru de primire în regim de urgenţă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Cluj, unde urmează să primească consiliere psihologică.

Reprezentanții Poliției Cluj au confirmat că este vorba despre un deces rezultat în urma agresiunilor suferite. Potrivit polițiștilor clujeni, principalul suspect este chiar mama băiatului, care a fost reţinută şi urmează să fie prezentată magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj, Alina Chiorean, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că reprezentanţii instituţiei ar putea face demersuri pentru decăderea din drepturile părinteşti a mamei care a fost reţinută.
Cei doi fraţi, un geamăn rămas în viaţă în vârstă de 9 ani şi un altul de 12 ani, au fost aduşi de un echipaj de Poliţie la Centrul de primire în regim de urgenţă Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenţei în familie, soldat cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectaţi emoţional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părinteşti au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanţă vizavi de rămasul copiilor în sistem şi exercitarea drepturilor părinteşti. Probabil colegii mei vor face şi propunere de decădere din drepturile părinteşti a mamei, care a fost reţinută”, a spus Chiorean.

Potrivit purtatorului de cuvânt al DGASPC, celor doi fraţi li se oferă sprijin emoţional şi vor beneficia de consiliere psihologică. Înainte de a ajunge la centrul de primire Gavroche, copiii au fost consultați la UPU, iar acolo s-a constatat că și băiatul de 9 ani are urme de echimoze pe torace și membre.

Alina Chiorean a mai precizat și că în urmă cu patru ani, cei trei fraţi au mai fost în sistemul de protecţie, fiind crescuţi în sistemul de asistenţă maternală, după care au fost redaţi mamei. „Am ajutat-o pe mamă, a fost monitorizată reintegrarea, a fost ajutată şi de Primărie cu o locuinţă socială, dar şi de o fundaţie”, a afirmat Alina Chiorean pentru Mediafax.

Postaţi un comentariu