Consiliul Județean investește în trei grădinițe din mediul rural

Consiliului Județean Cluj a demarat în această perioadă investiții în trei grădinițe din comunele clujene. Astfel, o grădiniță cu program normal va fi construită în localitatea Cătina, iar grădinițele Cîțcău și Bogata de Sus vor fi modernizate.

Grădinița din Cătina avea o suprafață utilă de 441,5 mp iar dotarea se va face cu mobilier și echipamente ultramoderne. Clădirea grădiniței va cuprinde încăperile destinate grupelor de copii, respectiv cea de primire, coridor, precum și spații pentru activități – două săli de grupă și o sală multifuncțională. În același timp, grădinița va mai dispune de un cabinet medical, izolator – camera destinată separării cazurilor suspecte de boală, spații administrative și încăperi destinate personalului de educație și de îngrijire. Partea exterioară a construcției va cuprinde zona cu aleile pietonale, zona curții de recreație – groapa de nisip, mobilier de exterior și echipamente de joacă, precum și o zonă verde – un loc de joacă cu gazon natural, flori și arbori pitici.

În ce privește grădinița din satul Cîțcău, aceasta va fi modernizată. Lucrările vor viza modificarea compartimentării, amenajarea acceselor și mansardarea corpului de clădire existent. În prezent, imobilul dispune de un regim de înălțime S+P, cu o suprafață construită de 367 de mp, urmând ca la finalul lucrărilor clădirea să aibă un regim de înălțime S+P+M, cu o suprafață desfășurată de 734 de mp. Totodată, urmează să aibă loc împrejmuirea proprietății, realizarea de amenajări exterioare care să cuprindă circulații pietonale, alei și parcări, amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unor spații verzi.

Lucrările de reabilitare a grădiniței din localitatea Bogata de Sus vizează, în principal, amenajarea unui grup sanitar și a unei săli pentru centrala termică, respectiv construirea unui bazin vidanjabil.

Postaţi un comentariu