Consiliul Judeţean cumpără indicatoare rutiere de peste 38.000 de lei

Consiliul Judeţean Cluj a încheiat un contract  în valoare de 38.580 de lei plus TVA pentru achiziţia de indicatoare rutiere şi stâlpi de susţinere în vederea semnalizării verticale a drumurilor județene clujene.
În urma licitaţiei efectuate de către forul administrativ județean, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de către firma SC Loial Impex SRL, cu o propunere financiară de 38.580 lei fără TVA. Au mai fost depuse două oferte, respectiv de către SC Kiss Unicum SRL cu o ofertă în valoare de 40.073, 20 lei fără TVA și SC Girod Semnalizare Rutieră SRL cu o ofertă în valoare de 40.336 lei fără TVA.

Aciziaţia vine după ce specialiștii Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj au constatat că o mare parte dintre indicatoarele rutiere montate în prezent pe acostamentele drumurilor județene prezintă un grad mare de uzură și degradare. Astfel, în urma testelor tehnice efectuate, s-a constatat faptul că aceste indicatoare au un coeficient de retroreflexie al panoului de aproximativ 40%, adică la mai puțin de jumătate din valoarea standard minimă prevăzută de normativele în vigoare.

„Decizia de a înlocui nu mai puţin de 124 de indicatoare și 920 de stâlpi de susținere de pe drumurile judeţene care au depășit cu mult durata maximă de exploatare, de circa șapte ani, este determinată de dorinţa noastră, în calitate de proprietari şi administratori ai drumurilor judeţene, de a asigura o circulaţie în condiţii de maximă siguranţă” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Postaţi un comentariu