Conflictul din Nagorno-Karabakh, analizat la UBB

Cercul de politică externă şi diplomaţie condus de conf. dr. Valentin Naumescu va găzdui marți, 5 decembrie 2017, lansarea cărţii „Nagorno-Karabakh conflict and its implications for citizens”, aparținând drd. Emilia Nicoleta Schiop.

Volumul analizează situația și relațiile dintre Azerbaijan și Armenia, prezintă interviuri realizate cu reprezentanți ai ambelor țări, pentru a arăta modul în care conflictul a determinat schimbarea opiniilor, fiind realizată și o comparație între conflictul din Nagorno-Karabakh și Balcanii de Vest.

„Scopul acestei cercetări este de a studia contextul din diferite domenii și implicațiile pentru cetățeni. Primul obiectiv este de a prezenta informații generale din această zonă, al doilea obiectiv este de a arăta cum conflictul a influențat economia ambelor țări, al treilea obiectiv arată implicațiile altor țări, al patrulea se referă la modul în care războiul a schimbat opiniile cetățenilor, iar ultima parte este comparația cu Balcanii de Vest“, afirmă autoarea studiului.

Lansarea volumului va avea loc marți, 5 decembrie 2017, cu începere de la ora 18.00, în sala Adenauer a Facultății de Studii Europene (str. I.C. Brătianu, nr. 22).

Postaţi un comentariu