CONCURS! Câștigă biletele la Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS

UPDATE!

În uma tragerii la sorţi prin random.org, câştigătorii concursului pentru spectacolul  Nesomn sunt:

Pop Alina

Barz Luminita

Vedeţi mai jos lista completă a participanţilor.

Le mulţumim tutror pentru participare.

Rămâneţi pe transilvaniareporter.ro, în scurt timp vom lansa un nou concurs pentru un alt spectacol din festival.

CONCURS_PARTICIPANTI_CASTIGATORI_NESOMN_STEPS

Transilvania REPORTER vă oferă șansa să cîștigați 2 invitații duble la spectacolul ”Nesomndin cadrul secţiunii europene a  Festivalului Internațional de Dans Contemporan STEPS.

Spectacolul va avea loc pe data de 19 mai, la Opera Maghiară, ”Nesomnşi este semnat de Arcadie Rusu – regie și coregrafie. Spectacolul a avut deja foarte multe prezențe internaționale, poate cea mai notabilă fiind în cadrul Big Dance Festival 2012, la Londra. Spectacolul este o poveste despre vis și visare, fără ritm sacadat, doar o curgere lină de la început la final.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să trimiteți într-un comentariu la acest articol, menționându-vă adresa de email completă şi validă şi numele real, răspunsul la întrebarea:

Ce festival aduce, la Cluj,  spectacolul „Nesomn”?

Concursul se desfășoară în intervalul 16-17 mai.
Câstigătorii vor fi extrași prin sistemul random.org și vor fi anunțați miercuri, 18 mai.

 

 

Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS își încheie, în această primăvară, sesiunea europeană derulată în perioada aprilie 2015 – iunie 2016, prin cinci spectacole de dans inedite, toate reprezentații care s-au bucurat deja de prestigiu internațional.

Seria nouă de spectacole programează patru spectacole în luna mai.

Astfel, pe 17 mai, la Opera Maghiară, va avea loc ”Arhiva vie a lui Martin”, spectacol susținut de Ansamblul Honvéd din Ungaria, în coregrafia lui Zsuráfszky Zoltán. ”Arhiva vie a lui Martin” este o lucrare unică care ne prezintă dansurile și cântecele adunate de neobositul etnograf Martin György. Elemente cruciale ale dansului maghiar și a celui european au fost adunate în această arhivă ”live”, care este o mărturie a frumuseții și culturii rurale. Spectacolul regizat de Zsuráfszky Zoltán aduce un omagiu artei populare anonime care va fi adusă în atenția publicului prin personalitatea și farmecul dansatorilor.

Pe 18 mai a.c, la Sala Studio a Universității Sapientia, vom urmări „Zic Zac”, de Andreea Gavriliu, un spectacol multi-premiat, o poveste coregrafică închegată în pași de dans contemporan, care aduce în prim plan probleme din viața unui cuplu. O poveste de dragoste cu mult umor rafinat și o muzică bună, un colaj neașteptat  alcătuit din piese precum „All by myself’’, „Singing in the rain’’, din muzică clasică dar şi electronică, muzică de petrecere și cântece patriotice din comunism. „Zic Zac” a primit un premiul special al senatului Uniter pentru teatru-dans în 2014, premiul pentru „Cel mai bun spectacol de teatru independent”.

Pe data de 19 mai, la Opera Maghiară, ”Nesomn”, un spectacol de Arcadie Rusu, care seamnează atât regia cât și coregrafia. Spectacolul a avut deja foarte multe prezențe internaționale, poate cea mai notabilă fiind în cadrul Big Dance Festival 2012, la Londra. O poveste despre vis și visare, fără ritm sacadat, doar o curgere lină de la început la final.

Ultimul spectacol este programat pe 23 mai, la Opera Maghiară. ”Pleine Lune” este alcătuit din trei coregrafii realizate de Gigi Căciuleanu în colaborare cu Compania Karma Dance Project din Paris. Gigi Căciuleanu este cunoscut publicului din România din cadrul «Întâlnirilor JTI» și de la Festivalul George Enescu, unde spectacolul său «Noche Bach» a fost declarat ”Evenimentul Coregrafic al anului 2011 în România”. În ”Pleine Lune” dansatorii lui Căciuleanu ne vor încânta pe muzica lui Mozart și a compozitorului francez Erwann Kermorvant într-un spectacol care, prin accentele sale dramatice, amintește de filmele lui Hitchcock.

Secțiunea europeană din cadrul STEPS este  parte a proiectului „Legături europene prin cinematografie și dans”, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtensten și Guvernul României.

 

12 Comentarii

 1. Alina Iuga spune:

  Festivalului Internațional de Dans Contemporan STEPS.

 2. Barz Luminita spune:

  Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS.

 3. Sinziana Ludusan spune:

  Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS

 4. Constanța Prundus spune:

  Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS.

 5. Andreea Tepei spune:

  Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS

 6. Anca Tepei spune:

  Festivalului Internațional de Dans Contemporan STEPS.

 7. Timiș Gabriela spune:

  Spectacolul „NESOMN” aduce la Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Dans Contemporan „STEPS”.

 8. Timiș Gabriela spune:

  Pentru că dansul este o adevărată formă de artă și pentru că spectacolul NESOMN semnat de renumitul Arcadie Rusu reprezintă o poveste despre vis și visare, mi-aș dori să pot să mă refugiez cu ochii deschiși în acest vis…..

 9. Copil Cristina spune:

  Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS

 10. Pop Alina spune:

  Festivalul International de Dans Contemporan STEPS. E foarte rara ocazia sa vedem dans contemporan, dar sa stii ca e vorba de coregrafia d-lui Gigi Caciuleanu e un vis de vara!

 11. Catalina Fat spune:

  Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS.

 12. Transilvania Reporter spune:

  Pop Alina si Barz Luminita au castigat invitatii duble la spectacolul nesomn. Le rugam pe castigatoare sa ne contacteze pe redactia@maryland.cochranfirmcriminaldefense.com pentru a afla cum pot intra in posesia invitatiilor. Mulţumim tuturor pentru participare. Rămâneţi pe maryland.cochranfirmcriminaldefense.com, în scurt timp vom lansa un nou concurs pentru un alt spectacol din festival.

Postaţi un comentariu