Coaliția pentru Familie și-a acceptat eșecul înainte de numărătoarea finală

Actualizare 22:35:

Ultima numărăroare, ora 21:00: prezență la nivel național 20,41%.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Secțiile de votare din toată țara s-au închis la ora 21:00, când ultimele numărători, de la ora 19:00, indicau o prezență de 18,87%. Astfel, indiferent de cifrele pe care urmează să le publice Biroul Electoral Central incluzând ultimele două ore de vot, cvorumul de 30% nu poate fi atins.

Coaliția pentru Familie și-a recunoscut deja eșecul și a fācut declarații în care acuză Guvernul de proasta organizare, în timp de USR-ul a ieșit și a mulțumit public tuturor celor care i-au ajutat la supravegherea secțiilor de vot.

Partidul fostului premier Dacian Cioloș a publicat un comunicat de presă în care transmite că “România a dat în aceste două zile o lecție de democrație clasei sale politice actuale. Avem datoria de a le mulțumi tuturor, şi celor care au votat, dar şi celor care au ales să nu voteze, și de a trece cât se poate de repede peste acest moment de inutilă tensiune în societate. Referendumul nu are nici învingători, dar nici învinşi. Are însă o lecţie foarte puternică pe care trebuie să o învăţăm cu toţii: politicienii nu pot trafica nici convingerile, nici credinţele şi nici aşteptările oamenilor. Atunci când uită să se pună în slujba cetăţenilor şi îi consideră o masă de manevră la îndemâna lor şi pentru a-şi rezolva ei interesele, atunci cetăţenii îşi recâştigă încrederea în ei şi dreptul de a-şi spune cuvântul. Iar de această dată, cetăţenii României au spus doar că nu doresc să fie înşelaţi şi manipulaţi încă o dată de politicieni”.

Postaţi un comentariu