Clujul se umple de „tuneluri” pietonale

Foto: Dan Bodea

Centrul Clujului îşi schimbă în aceste zile faţa. În mai multe locuri au fost montate sau se lucrează la montarea unor „tuneluri” pietonale. Măsura a fost luată de cei de la Primăria Cluj-Napoca după ce, în urma ordinului ministrului Culturii, au fost întrerupte intervenţiile de urgenţă ale celor de la ISU la clădirile istorice degradate.

La începutul anului ornamentele de pe mai multe clădiri au fost date jos pentru că stăteau să cadă şi puneau în pericol trecătorii. Ministrul Culturii a emis un ordin prin care impunea obligaţia ca astfel de intervenţii la clădiri monument să se poată face numai pe baza propunerilor unui expert avizat de minister. Ca atare primăria clujeană a întrerupt aceste acţiuni de intervenţie realizate împreună cu ISU şi a lansat o licitaţie pentru a contracta serviciile unui astfel de expert, la prima procedură însă nu s-a prezentat nimeni, aşa că licitaţia va fi reorganizată.

Între timp însă s-a trecut la montarea în mai multe zone din oraş a unor pasaje de lemn pe sub care să circule pietonii. „Până acum au fost montate astfel de tuneluri pe Memorandumului, pe strada Napoca la hotelul Continental dar şi pe Horea la palatul Urania, dar va mai fi construit unul şi pe Bulevardul 22 decembrie 1989 în zona viitoarei filarmonici”, au precizat reprezentanţii biroului de presă al primăriei. Tunelurile sunt făcute în faţa unor clădiri din care şi primăria deţine o cotă parte şi lucrările au fost suportate de la buget, însă şi ceilalţi proprietari vor trebui să achite contravaloarea părţii care le revine către municipalitate.

Napoca 1,   Conti_DB (13)

Foto: Dan Bodea


Publicitate

Postaţi un comentariu