Clujenii, învăţaţi să nu dea bani cerşetorilor. Campania începe în toamnă

Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat o hotărâre prin care în toamnă în oraş va începe o campanie de combatere a cerşetoriei. Bugetul alocat este de 6000 de lei.

Din aceşti bani vor fi realizate 50 de panouri indicatoare, 1.000 de afişe şi 50.000 de stickere cu mesaje de prevenire şi combatere a fenomenului cerşetoriei în oraş. Iniţiatorul proiectului, consilierul local PSD, Claudia Anastase spune că a avut ideea unei asemenea campanii pornind de la numeroasele sesizări pe această temă primite în cursurilor audienţelor cu cetăţenii.

În plus va fi alocat un număr de telefon special unde cetăţenii să poată sesiza probleme legate de fenomenul cerşetoriei în Cluj-Napoca.

Campania de informare îşi propune să sensibilizeze clujenii să nu mai dea banii cerşetorilor pentru a nu îi încuraja să continue să cerşească în oraş. În ultimii ani primăria prin Poliţia Locală a realizat mai multe razii de ridicare a cerşetorilor din oraş, dar după o perioadă aceştia reveneau în mai toate zonele oraşului.

 

Postaţi un comentariu