Clujana se luptă cu “datoria istorică” de 11 milioane de lei

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Fabrica Clujana, unul dintre puţinele branduri vechi ale Clujului care a  mai rămas în picioare în prezent, se luptă în continuare cu „datoria istorică” către ANAF. Potrivit directorului Florin Gliga, suma cumulată din 2013 până acum se ridică la aproximativ 11 milioane de lei. Aceasta la un buget pentru 2017 similar cu această sumă, adică aproximativ 12 milioane de lei.

„Nu considerăm că se pune problema de insolvenţă, nici nu s-a discutat despre acest lucru, atâta timp cât fabrica are potenţial şi activitate operaţională intensă, cât şi capacitate de producţie acoperită. Este într-adevăr o problemă generată de datoriile vechi către ANAF, dar care are soluţii de rezolvare şi în afara unei stări de insolvenţă. Consider că atâta timp cât societatea ar avea convenţii de plată în cadrul legal, Clujana poate să funcţioneze şi să iasă din această problemă a plăţii datoriilor, dar aceasta presupune convenţii pe perioadă rezonabilă, undeva între 2 şi 3 ani”, a declarat Florin Gliga pentru Transilvania Reporter.

Directorul Clujana mai spune că, de la preluarea mandatului, principalul obiectiv a fost tocmai plata sistematică şi lunară a datoriilor restante şi acoperirea nevoilor de producţie curente. „Practic fabrica în intervalul 2015-2016 nu a mai acumulat datorii, ci practic a redus din ele. În toată această perioadă Clujana şi-a respectat mandatul asumat de reducere şi plată a datoriilor şi de optimizare a activităţii operaţionale. A fost o chestiune de durată, de eforturi mari făcute de toată lumea, pentru a creşte productivitatea şi a genera vânzări”, explică Florin Gliga.

În prezent la Clujana sunt 378 de angajaţi, se lucrează într-un singur schimb, iar fabrica este în continuă căutare de personal calificat.

„Pentru posturile de execuţie căutăm permanent oameni calificaţi sau oameni care au abilităţi practice în acest sens pe care îi putem califica noi. În sistem lohn lucrăm pentru Europa de Vest, pentru firme din Italia sau Olanda”, a adăugat directorul Clujana.

În prezent în această fabrică cantitatea de încălţăminte produsă lunar poate ajunge la 25.000 de perechi. Societatea are în prezent două magazine proprii care funcţionează în Cluj-Napoca.

Citiți și: 

Clujana produce 1.500 de perechi de încălţăminte pe zi

Clujana are puhoi de comenzi. Lipsesc muncitorii

Clujana lansează ghete flexibile și pantofi „stiletto” sub brand propriu

Postaţi un comentariu