Clujana cere intrarea în insolvenţă

Fabrica Clujana a depus în aceste zile o cerere la tribunal de intrare în procedura de insolvenţă. Conducerea societăţii speră ca cererea să fie acceptată şi ca prin reorganizarea activităţii firma să se redreseze în decursul următorilor trei ani.

„Am depus cerere pentru a intra în insolvenţă, sperăm că instanţa ne va aproba cererea. Este modalitatea prin care ne vom putea redresa, legea permite acest interval de 3 ani în care prin reorganizarea activităţii şi eşalonarea datoriilor istorice să mergem mai departe. Activitatea curentă a societăţii este sustenabilă”, a declarat directorul Clujana, Florin Gliga.

Societatea s-a confruntat recent cu o situaţie mai aparte după ce ANAF a anunţat că scoate la licitaţie mai multe active ale Clujana pentru a-şi recupera datoriile de circa 13 milioane de lei pe care fabrica le are la bugetul de stat. „Am contestat în instanţă această măsură de scoatere la licitaţie şi am cerut şi suspendarea acestor proceduri iniţiate de ANAF până se pronunţă instanţa”, a adăugat directorul firmei.

Citiţi şi Fabrica Clujana, în pericol să fie închisă

 

Postaţi un comentariu