Clasicul Estului, România-Ungaria, se joacă astăzi la Eurobasket

Foto: Dan Bodea

Zi de foc astăzi în grupa C a Eurobasket 2017, plină de partide decisive dintre care cea mai importantă este, de departe, cea dintre România și Ungaria, decisivă pentru ambele formații. Potrivit oficialilor, la ora 20.30 când începe partida, Sala Polivalentă ar urma să fie măcar la fel de plină ca luni, la meciul cu Spania, peste 3000 de fani maghiari anunțându-și prezența la această partidă. Terenul va fi pregătit de un duel stelar între Spania și Croația, în timp ce în prima partidă a zilei muntenegrenii și cehii se luptă pentru victoria care le-ar asigura calificarea în faza următoare.

Fără victorie în primele trei partide, naționala de baschet a Româniai are marți, cu Ungaria, un meci de totul sau nimic. Victoria le dă Vulturilor speranța la un meci decisiv în ultima etapă cu Muntenegru, în timp ce o înfrângere ne scoate matematic din cărțile calificării.

Ungurii vor avea în sală o galerie numeroasă care ar putea să depășească 3000 de oameni, iar baschetbaliștii antrenați de Stojan Ivkovic vin cu un moral foarte ridicat după ce luni au obținut în meciul cu Cehia prima victorie la un Eurobasket după 48 de ani de așteptare. Adam Hanga și Vlad Moldoveanu, liderii celor două echipe, promit un duel direct de poveste, acesta putând fi unul dintre cele mai echilibrate meciuri ale grupei, dată fiind și rivalitatea istorică dintre cele două națiuni.

Foto: Dan Bodea

În primul meci al zilei, la ora 15:00, Muntenegru joacă cu Cehia, ambele echipe având câte o victorie în Grupa C, ambele având câte o victorie. Muntengrenii pornesc favoriți, după ce în meciul de luni cu Croația au fost la o aruncare de victorie, în timp ce Cehia va miza pe o zi stelară a conducătorului de joc Tomas Satoransky.

Chiar dacă nu va fi atât de spectaculos la capitolul atmosferă, meciul doi al zilei, cel dintre Spania și Croația, este un adevărat derby al turneului. Ambele echipe sunt fără înfrângere în această grupă și vor lupta pentru șefia grupei. Spaniolii au defilat până acum în grupă și au câștigt fiecare meci la cel puțin 37 de puncte, în timp ce Croația, deși are trei victorii din trei meciuri, a avut emoții cu Muntenegru și nu a strălucit în partida cu România.

 

Postaţi un comentariu