Cât costă să închiriezi Sala Polivalentă

Foto: Dan Bodea

Mai sunt doar două săptămâni până când Sala Polivalentă va fi inaugurată cu un concert James Blunt. Consilierii locali au aprobat astăzi tarifele de închiriere pentru cei care vor dori pe viitor să desfășoare evenimente și competiții sportive aici.

În referatul de fundamentare care a însoțit proiectul de hotărâre s-a explicat că s-a realizat un studiu de piață pentru stabilirea acestor tarife luându-se în considerare tarifele de închiriere percepute la sălile polivalente din București, Sibiu, Baia Mare și Mediaș.  Astfel că, închirierea sălii pentru evenimente cultural-artistice costă 4.000 de euro pentru 48 de ore, 2.500 de euro pentru 24 de ore, 1.500 de euro pentru 12 ore. Dacă se depășește durata maximă de 48 de ore se adaugă câte 1.000 de euro pentru fiecare 24 de ore suplimentare.

Cât privește competițiile sportive și antrenamentele tarifele propuse sunt: 100 de lei per oră pentru antrenamente, 120 de lei per oră pentru competiții sportive oficiale, 300 de lei per oră pentru închirierea suprafeței centrale de joc de către amatori, 200 de lei per oră pentru închirierea sălii de antrenamente pentru amatori, 100 de lei per oră pentru închirierea sălii de conferințe de 100 de persoane, 60 de lei per oră pentru sala de conferințe de 60 de persoane, 250 de lei per oră pentru salonul VIP și 1 leu per oră taxa de parking. Tarifele nu includeau TVA.

Consilierul local PSD Ovidiu Chifor a propus ca taxa de 1 leu pe oră de la parking să includă și TVA-ul, apoi discuțiile au luat direcția ca toate tarifele propuse de comisie să fie de fapt cu TVA inclus.”Eu am susținut ideea ca tarifele la Sala Polivalentă să fie  cât mai mici, ca echipele să își poată permite să vină acolo. Nu putem coborî sub limita costurilor cu lumina, întreținerea. Sunt prețuri sensibil apropiate de ce  e acum la Sala Sporturilor”, a precizat primarul Emil Boc.

Consilierii locali au aprobat ca tarifele de închiriere propuse de comisie să includă și taxa pe valoare adăugată. Proiectul a fost votat de toți consilierii.

Postaţi un comentariu