Case de tip familial pentru 24 de copii

Două case de tip Familial pentru copii au fost inaugurate astăzi  pe strada General Eremia Grigorescu, nr.37-39 şi, respectiv, pe strada Nirajului, nr. 2A printr-un proiect coordonat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj  în parteneriat cu Fundaţia , , Hope and Homes for Children”.

Casele au fost înfiinţate printr-un proiect care a vizat închiderea Centrului de Plasament nr. 1 “Prichindel” Cluj-Napoca şi deschiderea de unităţi de tip familial, în fiecare căsuţă de tip familial fiind găzduiţi câte 12 copii.

“Inaugurarea de astăzi reprezintă un moment extrem de important întrucât aduce în viaţa acestor copii cu care soarta a fost mai puţin generoasă o rază de soare. Oferind condiţii cât mai bune şi mai apropiate de mediul familial, aceste tip de case le sporesc copiilor şansele de integrare deplină în societate şi de reuşită în viaţă, motiv pentru care le sunt extrem de recunoscător şi le mulţumesc public reprezentanţilor Fundaţiei  “Hope and Homes for Children”,  a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan la inaugurare.

DSCF0303

În total  24 de copii vor beneficia de serviciile oferite în acest case de tip familial. Principalul avantaj al căsuţelor îl reprezintă faptul că asigură un climat familial, fiind dotate cu dormitoare moderne, sufragerie, baie, bucătărie şi loc pentru luat masa. Alternativa caselor de tip familial asigură o îngrijire personalizată fiecărui copil, prin oferirea de stimulare şi atenţie individualizată, lucruri esenţiale fiecărui copil pentru construirea de abilităţi pentru viaţa independentă şi pentru o bună integrare socială ulterioară.

 

Postaţi un comentariu