Campanie inedită: în timp ce tu câștigi premii, copiii prematuri se bucură de o șansă la viață

Voluntarii asociației CERT Transilvania au lansat o campanie inedită menită să strângă fonduri pentru dotarea cu aparatură modernă a Secției Clinice de Neonatologie II „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Astfel, cei care doresc să le ofere copiilor născuți prematur o șansă la viață, pot face acest lucru participând la tombola organizată în cadrul campaniei „Dăruiește o șansă la viață”. Donatorii pot câștiga premii ingenioase precum: ture offroad, rafting pe Arieș, invitații la Electric Castle, zboruri cu parapanta sau cu planorul în Munții Apuseni, ședințe foto de familie sau vacanțe în Grecia, prin achiziționarea unui bilet în valoare de 25 de lei de pe site-ul campaniei.

Campanie este structurată pe mai multe secțiuni. Astfel donatorii pot participa la tombolă, pot achiziționa produse sau servicii direct din cadrul magazinului online sau pot face donații și/sau sponsorizări directe, urmând ca toți banii să fie folosiți pentru achiziționarea echipamentelor medicale.

Detalii tehnice

Pentru a participa la tombolă, donatorii trebuie pot să își facă un cont (sau pot efectua o comandă rapidă  care nu necesită un cont activ), după care pot achiziționa oricâte bilete doresc, alegându-și practic premiul pe care doresc să îl cîștige în urma extragerii. Plata se poate face online sau prin transfer bancar. Organizatorii au pus în joc 43 de premii, iar lista acestora, precum și regulamentul campaniei pot fi vizualizate AICI.

Valoarea totală a premiilor este de 21.852 RON.

Extragerile vor avea loc în următoarele date: 10 iulie, 31 iulie, 31 august, iar câștigătorii vor fi anunțați AICI

Scopul demersului caritabil este creșterea șanselor de supraviețuire a copiilor născuți prematur și îmbunătățirea calității îngrijirii medicale acordate acestora prin dotarea Secției Clinice de Neonatologie II „Dominic Stanca”  a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca cu echipamente medicale.

Campanie își propune să strângă 50.000 de euro, bani cu ajutorul cărora care se dorește achiziționarea: unui bilirubinometru transcutanat (beneficiari aproximativ 1050 de bebeluși anual), unui pulsoximetru (beneficiari aproximativ 450 bebeluși anual), unui ecograf pentru uz neonatal (beneficiari aproximativ 3000 bebeluși anual) și a unei lămpi pentru fototerapie.

România se situează pe locul întâi în Uniunea Europeana cu o rată a mortalității infantile de opt la mie, iar principala cauză o reprezintă nașterile premature. La fiecare cinci ore, un copil născut înainte de termen se stinge pentru că nu există suficiente echipamente medicale performante.

La Cluj-Napoca, în fiecare an, peste 400 de bebeluși au nevoie de îngrijire în cadrul terapiei intensive pentru a supraviețui.

În cursul anului 2016 în Secția Clinică de Neonatologie II „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca au avut loc 2.873 nașteri, dintre care, ca urmare a diferitelor complicații, 414 copii au fost internați la terapie intensivă având nevoia evaluării permanente a parametrilor fiziologici (puls, ritm, cardiac,etc). 232 de nou-născuți au avut la naștere o greutate mai mică de 2500 g, iar  din totalul nașterilor, 293 copii au fost născuți prematur (cca 10,2%).

[stextbox id=’custom’]

Un bebeluș prematur este un bebeluș născut înainte sau în săptămâna 37 de sarcină. Datorită faptului că nu toate organele sau funcțiile acestora au avut timp să se dezvolte, copiii născuți prematur au un risc mult mai mare față de copiii născuți la termen de a avea o greutate sub limita normală, de a suferi de afecțiuni neurologice pe termen lung și chiar de a-și pierde viața. Șansele de supravietuire a unui bebeluș născut înainte de 24 de săptămâni sunt extrem de mici și depind într-o foarte mare măsură de îngrijirile speciale care li se acordă.

Cele mai comune probleme asociate bebelușilor născuți prematuri sunt:

  • Sindromul deficienței respiratorii: bebelușii prematuri au dificultăți în respirație din cauza insuficientei dezvoltari a plămânilor
  • Dificultăți în hrănire din cauza dezvoltării insuficiente a organismului
  • Șanse sporite în dezvoltarea icterului și vulnerabilitate crescută la efectele acestei boli
  • Predispoziție la infecții
  • Posibilitatea unei hemoragii intracraniene.

[/stextbox]

Mai multe detalii despre campanie puteți găsi AICI. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu